3766MG
SOEST
tel. 035-6030203

Hees blijkt een maatje te groot.

Zoals verwacht werd het een zware middag voor de ploeg uit Huizen. De Soesters waren duidelijk een maatje te groot en konden na 90 minuten dan ook terecht drie punten bijschrijven in hun race om promotie naar de 2e klasse.

Vlak voor rust op achterstand.

Vanaf minuut één liet de ploeg uit Soest zien niet zomaar de tweede plek te bezetten. Met veel tempo, hoge balsnelheid en positiewisselingen werden de gasten direct teruggedrongen op eigen helft.
Over de rechterflank zorgde de snelle van Ginkel voor veel dreiging. Zijn afgemeten voorzetten kwamen vaak aan en zorgde voor het nodige gevaar voor de goal van doelman Schaap.
Bij de thuisploeg waren, de anders zo doeltreffende, voorwaartsen nog niet op schot. Mede ook door het gedisciplineerde verdedigingswerk van de Huizers en de prima keepende Schaap bleef het lang 0-0.
Zo waren er in de 5e minuut, een kopbal voorlangs, de 12 minuut, schot naast en de grootste mogelijkheid in de 23e minuut (voor topscorer Coban), deze schoot van een meter of 12 de bal huizenhoog over enkele uitgelezen kansen voor det huisploeg.
De bezoekers probeerden zo hier en daar wel wat, maar ook achterin zat het goed in elkaar bij de Hezianen en kwam de equipe van Tit/Schildt nauwelijks tot mogelijkheden.
Aan de andere kant daarentegen nog enkele uitstekende kansen. In de 33e minuut een geplaatst schot dat stijlvol werd gepakt door Schaap. Uit een afgeslagen corner was het wederom Schaap die een knalharde uithaal onder de lat wist weg te tikken.
De Huizer ploeg dacht al langzaam aan een brilstand met de rust, maar het onvermijdelijk (en overigens volkomen terechte) gebeurde in de 42e minuut.
Een snel genomen vrije trap, waar de Huizer defensie nog niet goed stond, kwam bij van Ginkel die gpoed kapte en raak schoot, 1-0.

AH '78 kan ook in de tweede helft geen potten breken.

In de tweede helft ging Hees verder waar het in de eerste helft aan begonnen was. Veel druk op de goal van de Huizer ploeg. Al snel viel de 2-0. Dit was er echter een waar een overtreding aan vooraf ging. Een hoekschop viel achterin de zestien waar Stolkwijk de bal wilde wegkoppen. Deze werd met twee handen vol in de rug geduwd en de thuisploeg maakte direct gebruik van de situatie door vanuit de kluts de bal simpel binnen te tikken, wederom was het van Ginkel die de goal op zijn naam kreeg.
Arbiter van Dort, die overigens een prima wedstrijd floot, gaf aan (helaas voor de bezoekers) het voorval niet gezien te hebben en dus werd de goal goedgekeurd.
In de 74e minuut dan de definitieve beslissing. Na een snelle aanval over rechts was doelpuntenmaker van Ginkel nu de aangever. Diens afgemeten voorzet werd door topscorer Coban op waarde geschat en goed binnen gegleden, 3-0.
Ook bij Hees leek men het zo wel goed te vinden en de wedstrijd liep naar het einde.
Na 90 minuten floot van Dort voor het einde van deze sportieve wedstrijd waar aan beide kanten één maal geel werd gegeven.

AH '78 behoud vijfde plek op ranglijst.

Ondanks de nederlaag blijven de Huizers op plek vijf van de ranglijst. De "veilige" middenmoot kruipt echter steeds dichter op elkaar.
De ploegen op plek 5 t/m plek 8 hebben allen 16 punten.  Derhalve is het behalen van punten tegen de ploegen op deze plekken van criciaal belang.
Dat kan voor AH '78 volgende week al thuis tegen Laren waar men tevens revanche kan behalen op de toch wel onterechte nederlaag in de eerste competitiewedstrijd (2-1).