Walking Football -

Walking Football

Walking Football

In het najaar van 2018 is ter gelegenheid van 40-jarig jubileum van de club, door sc AH ’78 i.s.m. Sport Platform Huizen Walking Football, Walking Football voetbal voor 55+ geïntroduceerd en met succes.
Wat is Walking Football?
Walking Football is een uit Engeland overgewaaide langzamere variant van voetbal bedoeld voor 55-plussers (zowel mannen als vrouwen). Met het doel om te bewegen en lekker sportief bezig te zijn.
Grootste verschil met het veldvoetbal zijn o.a. geen lichamelijk contact, het maken van slidings, rennen en sprinten zijn verboden. Dit om blessures te voorkomen. De training bestaat uit een warming up, oefen- en spelvormen en wordt afgesloten door een partijtje.

Sociaal aspect:
De 3e helft, socialiseren na een training onder het genot van kop koffie en thee, het bespreken van de laatste nieuwtjes of kom eens gezellig langs.
Om de twee weken op de zaterdagochtend wordt er getraind en/of een wedstrijd gespeeld, onderling of tegen een andere vereniging en aan invitatietoernooien meegedaan. Ook dames 50+ worden uitgenodigd, bij voldoende aanmeldingen wordt er ook een vrouwenteam gestart.

Is je Interesse gewekt?

Neem contact op met Eddy Pattipeilohy, e-mail info@ah78.nl.

Voorzitter: E. Manuhutu
Secretaris: C. Tamaela
Walking Football: Eddy Pattipeilohy

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!