logo ah
Zaterdag 10 oktober 2015
Sportpark “Stadspark”,  Huizen
Toeschouwers: 100
Scoreverloop: 28. El Kaddari (1-0), 41. Schildt (2-0), 48. Van Erkel (3-0), 78. Van Erkel (4-0), 90. Molleman 4-1.

AH ’78 boekt solide overwinning op Kockengen

Om 14.30 uur werd er afgetrapt in het stadspark voor de wedstrijd tussen AH ’78 en Kockengen. De Huizer ploeg had nog iets recht te zetten tegen de tegenstander waarvan het de laatste wedstrijd van vorig seizoen kansloos verloor. Bijna de volledige wedstrijd speelde zich dan ook af op de helft van Kockengen.

Al na 5 minuten kreeg AH ’78 de eerste mogelijkheid, via Kortooms. Zijn schot vanaf randje 16 werd echter door een ploegmaat geblokt. Enkele tellen later bleek dat Renes het vizier vandaag niet op scherp had staan. Na goed voorbereidend werk van Chahider schoot Renes de bal ruim over het doel van de goalie uit Kockengen. In de 15e minuut krijgt AH ’78 een corner. Na een scrimmage werkt Renes de bal opnieuw over het doel.IMG_4299

Even later kan de tot die tijd goed spelende Chahider niet verder na een onnodige overtreding van de nummer 11 van Kockengen. Hij wordt vervangen door van Erkel. Aan het spelbeeld verandert dit echter niets. De ploeg van het duo Volkers/van Middelkoop blijft aanvallen, terwijl de ploeg uit Kockengen slechts verdedigt. In de 28e minuut levert dit het eerste doelpunt op. Na een goede combinatie tussen el Kaddari en aanspeelpunt Schildt laat el Kaddari zien erg rustig te zijn oog in oog met de keeper, 1-0.

In de 32e minuut dan het eerste gevaar voor het doel van doelman van Loon. De Huizer defensie en doelman reageren slecht op een blinde voorzet, waarna de makkelijk scorende Zeldenrijk van Kockengen de bal tegen de paal kopt.

IMG_4324In de minuten na de kopbal blijkt dat Renes zijn vizier nog niet had bijgesteld. Na mooi opgezette aanvallen schiet hij de bal over, in de handen van de keeper en vervolgens weer over. In de 41e minuut laat van Middelkoop zich voor het eerst nadrukkelijk gelden. Met een mooie versnelling door het doelgebied van de tegenstander speelt hij zich vrij. Zijn goed afgemeten voorzet wordt binnen gewerkt door spits Schildt, 2-0.

Voor rust laat de ploeg uit Huizen zich dan nog 1 keer gelden. Na een zorgvuldig opgebouwde aanval over de linkerflank en een hakje van Schildt schiet van Erkel de bal in het zijnet.

Na de rust is het spelbeeld onveranderd. Kockengen heeft niets in te brengen tegen de ploeg die dit seizoen op sleeptouw wordt genomen door de wederom sterk spelende Boné. 3 minuten nadat de tweede helft is begonnen is het alweer raak. Na een prima aanval en dito voorzet van el Kaddari kan van Erkel de 3-0 aantekenen.

In het vervolg van de tweede helft krijgt Kockengen aanval na aanval te verwerken. In de 75e minuut is het dan eindelijk zo ver: Kockengen weet een fatsoenlijke aanval te produceren. Helaas voor de fans van de geelhemden is keeper van Loon nog niet in slaap gesukkeld en weet hij de bal simpel op te rapen.IMG_4323

Enkele minuten later volgt er opnieuw een aanval van de thuisploeg. Schildt ontsnapt aan buitenspel en weet de keeper met enig fortuin te omspelen. Zijn inzet word binnengelopen door van Erkel. Met zijn tweede treffer van de middag brengt hij de 4-0 op het virtuele scorebord.

In de laatste seconde van de wedstrijd weet Kockengen dan na enig aandringen zijn enige schot op doel te produceren. Een vrije trap op de rand van het doelgebied wordt onberispelijk binnengeschoten, 4-1. Direct na de vrije trap klinkt het laatste fluitsignaal. AH ’78 wint wederom, speelt goed voetbal en handhaaft zich in de top van de competitie.

CdB