AH ’78 2 beleeft prima herstel.

Na de enigszins geflatteerde, doch terechte nederlaag van afgelopen week (1-7 verlies tegen Buitenboys 2) stond vandaag de wedstrijd tegen Eemnes 2 op het programma.

Na een gedegen warming-up floot scheidsrechter Kroon klokslag 11:00 uur voor de aanvang van de wedstrijd. De thuisploeg mocht aftrappen, de bal ging snel van voet tot voet en over links werd Olivier Hunnik weggestuurd, zijn afgemeten voorzet werd bij de 2e paal simpel binnen gegleden en na 38 seconden stond er reeds 1-0 op het virtuele scorebord. De bezoekers hadden nog geen bal beroerd!

De beginfase van de wedstrijd was duidelijk voor de thuisploeg, er werd middels prima combinatiespel goed gevoetbald en de bezoekers moesten zich beperken tot verdedigen en lange ballen vooruit. Na een klein kwartier kwamen de groen-zwarten beter in de wedstrijd en creëerden een prima mogelijkheid. De behendige spits (nr. 11) ontsnapte aan buitenspel en drukte af van een meter of 16. Helaas voor hem stond de vandaag prima keepende Huizinga een gelijkmaker in de weg.

De thuisploeg bleef in deze open wedstrijd aandringen en wist in de 30e minuut de 2-0 aan te tekenen. Na goed doorzetten, en foutief uitlopen van de Eemnesser goalie, van Nick Hoogeveen wist laatstgenoemde de goalie tot een foutieve pass te dwingen. Deze speelde de bal in de voeten van de meest vooruitgeschoven AH speler, welke direct en prima afrondde.

Eigenlijk was dit een vertekende stand daar de bezoekers best een aardige wedstrijd speelde. Alleen waren de mogelijkheden die de thuisploeg kreeg ook direct raak. En kregen de bezoekers een mogelijkheid, was het goalie Huizinga die zijn mannetje stond, getuige ook de 38e minuut. Wederom de prima spits (nr. 11) die zichzelf vrij speelde en vrij mocht uithalen van een meter of 18. een prima reflex van Huizinga en de lat voorkwamen de aansluiter.

Met een 2-0 stand kon de thuisploeg gerust de kleedkamer opzoeken voor de rust. Dit had de thuisploeg mede te danken aan prima keeperswerk van doelman Jelle Huizinga!

De thuisploeg kreeg vlot na rust een grote mogelijkheid, Hoogeveen omspeelde in de 48e minuut de doelman maar zijn voorzet kon worden uitverdedigd. In de 55e minuut dan de beslissing in de wedstrijd. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke hoge voorzet stuiterde over alles en iedereen heen en onder druk van spits Hoogeveen ook over de Eemnesser goalie, 3-0 derhalve.

Nog geen minuut later werd de aftrap van de bezoekers direct geneutraliseerd door de thuisploeg, Smit werd (in buitenspel positie) gelanceerd, er werd gevlagd, maar niet gefloten, zodoende kon Smit simpel de 4-0 aantekenen.

In de 62 minuut een mooie aanval van de bezoekers over de linkerflank, plots stond er een voorwaartse vrij voor de Huizer doelman, zijn harde inzet ging via de voeten van de goalie over de goal. ook de daarop volgende corner leidde tot niets.

Nog gen minuut later wederom een aardige aanval van de bezoekers, deze werd afgeslagen maar viel op een meter of 18 voor de voeten van een groen-zwarte, deze bedacht zich niet en schoot de bal over de Huizer doelman in de verre hoek 4-1. Een mooie goal.

De Huizers bleven het betere van het spel houden en beloonde zich in de 69e minuut met de mooiste goal van de wedstrijd.  Een van achter opgezette aanval eindigde met een prachtige steekpass in de voeten van Olivier Hunnik. Deze had geen moeite met afronden en besliste de wedstrijd definitief 5-1.

Dat de bezoekers middels een strafschop nog   een goal mochten bijschrijven hadden ze aan de scheidsrechter te danken. Vanaf de middencirkel floot hij en wees plots naar de elf meter, na en fair duel tussen Heinen en een der voorwaartsen van Eemnes. Dit buitenkansje wist Eemnes prima te verzilveren 5-2.

Na deze treffer nog legio kansen voor de thuisploeg de score hoger te laten uitvallen. De definitieve eindstand (6-2) kwam op naam van Jeremy Sta van Uiter, die de doelman wist te omspelen na een prachtige steekpass door het centrum van Hoogeveen.

Door deze prima overwinning weet de ploeg van trainersduo Schildt / Heinen zich prima te handhaven op de 4e plek in de competitie.

Rob M.