logo ah
Zaterdag 17 oktober 2015
Sportpark “Stadspark”,  Huizen
Toeschouwers: 60
Scoreverloop: 13. van Erkel (1-0), 19. Boné (2-0, pen.), 25. van Erkel (3-0), 60. RKAVIC (3-1), 73. van Erkel  (4-1), 88. RKAVIC (4-2, pen.).

AH ’78 pakt wederom 3 punten na matige wedstrijd.

Op een kletsnatte en razendsnelle,maar goed bespeelbare grasmat begonnen AH ’78 en RKAVIC aan een uiteindelijk sportieve wedstrijd.

De thuisploeg wilde direct laten zien waar ze voor speelden, en dat waren de 3 punten waar het elke wedstrijd om gaat. Er werd redelijk geconcentreerd en scherp aan de wedstrijd begonnen. AH ’78 zette vroeg druk en de bezoekers werden terug gedrongen op eigen helft.

IMG_4826Na enkele speldenprikken leidde dit in de 13e minuut al tot de 1-0, spits Schildt werd prima weggezet op rechts en zette strak voor, de bij de 2e paal goed meegelopen van Erkel had geen enkele moeite deze afgemeten voorzet binnen te glijden. Zijn 1e deze middag.

De bezoekers hadden in deze fase fase weinig in te brengen, men probeerde het wel wel maar waren voetballend de mindere van de thuisploeg.  Meer dan een corner die tot niets leidde waren hun wapenfeiten tot dan toe. Vanuit deze afgeslagen corner (19e minuut) zette de thuisploeg een mooie aanval op over de rechterflank.

Na een diepe bal verwerkte, de ietwat enthousiast uitgelopen, Amstelveense goalie het speeltuig niet geheel naar zijn wens en schoof deze pardoes in de voeten van el Kaddari. Deze omspeelde 2 verdedigers en toog richting goal, werd onreglementair gestuit en de scheidsrechter  kon niets anders dan de bal op 11 meter leggen. Dit buitenkansje was wel aan Boné besteed en deze schoot dan ook onberispelijk de 2-0 binnen. IMG_4817a

6 minuten later was het een verre ingooi door van Middelkoop ter hoogte van de 16 meter, deze ging aan een ieder voorbij, behalve aan de slim vrij gelopen van Erkel die simpel zijn 2e deze middag kon binnen schieten 3-0.

In de slotfase van de 1e helft nog 2 prima mogelijkheden voor de bezoekers, in 1e instantie middels een vreemd gegeven, indirecte vrije trap (terugspeelbal???) welke via de muur over ging, en de daarop volgende hoekschop werd hard naast gekopt.

De 3-0 ruststand was derhalve terecht.

De thuisploeg kwam slap uit de kleedkamer en gaf de bezoekers elke gelegenheid zichzelf terug te spelen in de eigenlijk al gespeelde wedstrijd. De 1e mogelijkheid in de 2e helft was dan ook voor de bezoekers uit Amstelveen, op de rechterkant kon er zomaar op doelman van Loon worden gevuurd, deze wist de bal tot corner te verwerken.

In de 55e minuut was het Kortooms die wedstrijd in het slot had moeten gooien, echter werd zijn inzet ternauwernood door de Amstelvener goalie met de voeten gekeerd.

Een kwartier na rust kregen de bezoekers loon naar werken, een snelle aanval over de rechterkant werd besloten met een goede voorzet, volledig vrijstaand kon de Amstelvener spits kruislings inschieten en zo doelman van Loon kansloos laten 3-1. RKAVIC terug in de wedstrijd ?

De thuisploeg speelde in deze fase slordig en onnauwkeurig, toch wisten zij de wedstrijd juist in die fase definitief te beslissen. In de mooiste aanval van deze wedstrijd wist el Kaddari met een slim balletje van Middelkoop op rechts te bereiken. Zijn harde en goede voorzet kwam bij van Erkel die geen moeite had deze te verzilveren …. 4-1.

De bezoekers probeerde het nog wel, en waren met een afstandsschot in de 70e minuut nog het dichts bij een doelpunt. Het schot werd prima verwerkt door van Loon en de corner die er op volgde leverde niets op. Dat de bezoekers toch nog op 4-2 kwamen was vanwege een strafschop (hands volgens de scheidsrechter). Echter deed dat niets af aan de terechte overwinning van de thuisploeg.IMG_4828

Er werd dan weliswaar niet geweldig gespeeld, toch kon men weer 3 punten bijschrijven. Ook mindere wedstrijden moet je winnen om mee te blijven doen om de prijzen!

Rob M.