logo ah
Zaterdag 31 oktober 2015
Sportpark “Crailoo”,  Hilversum
Toeschouwers: 40
Scoreverloop: 2. Schildt (0-1), 60. van Middelkoop (0-2,), 80. Akchich (1-2 pen.).

AH ’78 boekt overtuigende zege bij FC Hilversum.

Een heerlijk najaarszonnetje, een vlak geschoren grasmat en twee doorgaans goed voetballende ploegen. Kortom, prima ingrediënten voor een mooie voetbalmiddag in Hilversum.

De uitslag (1-2) doet de kop van het verslag anders voorkomen, echter niets is minder waar.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Stoffer uit Amsterdam waren het de bezoekers die de aanval zochten. Dit resulteerde reeds in de 2e minuut al tot een 0-1voorsprong. Het was el Kaddari die de aanval begon, prima kon opkomen, en van Middelkoop bediende. Zijn inzet vanaf een meter of 18 werd attent door Schildt verlengd en daarmee van dichtbij de Hilversummer goalie kansloos latende.

De bezoekers bleven na deze openingstreffer de bovenliggende partij en gingen op zoek naar een snelle beslissing in deze vooraf als moeilijk bestempelde wedstrijd. Mogelijkheden hiertoe waren er zeker, het ontbrak echter aan scherpte en een klein beetje geluk om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen. De grootste mogelijkheid was voor van Erkel, die na een afgemeten voorzet van el Kaddari prima kruislings inkopte. De bal leek de winkelhaak op te zoeken, maar een prima actie van doelman Jaime Hensen bracht redding.

FC Hilversum dat beschikt over prima voorhoede, kwam er voetballend nauwelijks aan te pas en probeerde via de lange bal hun razendsnelle linker buitenspeler, Burak Ugur in stelling te brengen. Hier ging dan ook de meeste dreiging van uit, topscorers aan de kant van Hilversum, spits Said Akchich afgestopt door het blok in de verdediging van de bezoekers (Boné, Renes) en nummer “10” Sercan Ozturk, uit de wedstrijd gespeeld door Schrama kwamen dan ook nauwelijks in stelling.

Meer dan enkele schoten uit de 2e lijn kon er door de Hilversummers in het 1ste bedrijf niet geproduceerd worden, Hierbij was het de vandaag zeker keepende doelman van Loon die bekwaam wist in te grijpen.

Dat er met een 0-1 stand gerust werd had de equipe van Volkers / van Middelkoop volledig aan zichzelf te wijten.

Na rust eenzelfde spelbeeld, de rood-zwarten in de aanval en de thuisploeg die middels de omschakeling probeerden toe te slaan. Daarbij kwam dat de brigade van Bonsink het fysieke niet schuwde en langs die weg probeerde de Huizers te intimideren. Deze gaven echter geen krimp en bleven doen waar ze mee begonnen, voetballen.

Dit leidde, na grote mogelijkheden voor Schildt en van Middelkoop,  in de 60e minuut tot de 0-2, door goed druk te zetten op de zo nu en dan onzeker ogende achterhoede van de FC wist van Middelkoop het speeltuig op te eisen, hij bedacht zich geen moment en krulde de bal vanaf een kleine 20 meter in de verre kruising.

Ook na deze goal nog enkele mogelijkheden voor de Huizers de wedstrijd te beslissen, onnauwkeurigheid aan hen kant hield de groen-witten in de hoop op een goed resultaat. Dat werd versterkt in de 80e minuut,  na een ongelukkige handsbal in de 16 kon Stoffer niets anders dan de bal op de stip deponeren. De tot dan toe vrijwel onzichtbare spits Said Akchich zag zijn kans schoon en legde aan, faalde niet en tekende voor zijn 8e treffer in de competitie.  1-2 met nog 10 minuten te gaan.

De FC probeerde het nog wel maar waren niet bij machtte de Huizer verdediging te  slechten en na 6 minuten blessuretijd vond Stoffer het mooi geweest en blies af.

Een 7e overwinning op rij voor de Huizers die hiermee keurig op de 3e plaats in  3C bivakkeren en met Loosdrecht (winnaar 1e periode) en Amstelveen Heemraasd een gaatje van respectievelijk 7 en 6 punten naar de nummer 4 (Waterwijk) hebben geslagen. Volgende week (7 november) spelen de Huizers thuis tegen rode lantaarndrager uit Naarden, NVC. Aanvang op sportpark “stadspark” is 14:30 uur.

Rob M.