logo ah
Zaterdag 7 november 2015
Sportpark “Stadspark”,  Huizen
Toeschouwers: 40
Scoreverloop: 66 van Middelkoop (1-0).

AH ‘78 pakt koppositie na minimale overwinning op hekkensluiter

Wanneer je als een van de bovenste ploegen in de competitie een wedstrijd speelt tegen de nummer laatst weet je bij voorbaat dat je niets kunt winnen. Zo bleek vandaag maar weer in de wedstrijd tussen de nummer 3 (AH ’78) en de nummer laatst ((NVC).

De thuisploeg had de volledige controle over de wedstrijd echter acteerde de ploeg in het 1e bedrijf in een dusdanig laag tempo dat het de bezoekers alle gelegenheid bood zichzelf rustig terug te trekken om zich verdedigend goed te positioneren.

Neemt niet weg dat de rood-zwarten van Joeri Volkers, en de vandaag vanwege een hardnekkig griepvirus afwezige Paul van Middelkoop, ondanks het lage tempo zichzelf nog enkele prima mogelijkheden creëerde in het 1e bedrijf. De grootste was voor van Middelkoop, die een prima voorzet net voorlangs schoof. Dit alles al in de 3e minuut.

De volgende, uit het niets gecreëerde, mogelijkheid was van Spijker, zijn inzet vanuit de draai werd door de prima keepende doelman van NVC met een mooie reflex gekeerd. NVC had tot dat moment (18e minuut) nog geen gevaarlijk moment mogen noteren.

Het hoogtepunt in de 1e helft was een halve omhaal van Spijker welke helaas voor hem stierf in schoonheid. Kortom veel balbezit voor de thuisploeg, maar door een te laag tempo en weinig bezieling een 0-0 ruststand.

Na de thee was het de thuisploeg die voor het matig opgekomen publiek toch wilde laten zien niet zomaar in de bovenste regionen te verkeren, meer beleving en strijd waardoor men zichzelf mogelijkheden creëerde, de eerste voor Spijker die in de 56e minuut alleen op de nVC doelman af kon gaan. Het snelle uitlopen van laatstgenoemde voorkwam een achterstand voor de bezoekers.

Niet veel later (66e minuut) was het van Middelkoop die zichzelf vanuit het niets vrij draaide en direct met links uithaalde. Zijn inzet bleek ook voor de goede NVC-doelman te machtig en verdween tegen de touwen. 1-0, weliswaar terecht, doch uit het niets.

Hoogtepunt uit de 2e helft was de pegel van van Erkel die uiteenspatte op de lat na een assist van van Middelkoop. Na ruim 90 minuten besloot scheidsrechter van den Berg dat het mooi was geweest en konden de Huizers 3 punten bijschrijven (8e overwinning op rij). Eindelijk weten de Huizers ook slechte wedstrijden om te zetten in winst, dit bleek in het verleden wel anders…. wie weet waar dit toe kan leiden?

Niet veel later bleek dat koploper Loosdrecht een misstap had gemaakt, 0-4 verlies thuis tegen Nita, en dat nummer 2, Amstelveen Heemraad met 3-3 gelijk speelde bij het (vooral op eigen terrein) altijd stugge en lastig te bestrijden Kockengen. Hierdoor plots een verrassende 1e plek op de ranglijst voor de stadsparkbespelers.

Rob M.