AH op bezoek bij “oude bekende” Eemboys

Zaterdag 14 november staat voor de equipe van Volkers / van Middelkoop de uitwedstrijd tegen Eemboys uit Baarn op het programma. De ploegen kwamen elkaar in het verleden, voor het laatst in seizoen 2008/2009, veelvuldig tegen. Dit met resultaten die behoorlijk aan elkaar gewaagd waren.

De “Improbaformatie” onder leiding van trainer Chris van der Graaf presteert met wisselend resultaat na hun terugkeer in de 3e klasse C.  Men heeft laten zien prima resultaten neer te kunnen zetten tegen hoogvliegers uit deze klasse, met als meest in het oog springende resultaat, de prima 3-2 overwinning op de nummer 2 Amstelveen Heemraad.

Daartegenover staat dan weer het verrassende verlies van afgelopen week bij het lager geklasseerde Ouderkerk. Met 13 punten uit 9 wedstrijden, (4x winst, 1x gelijk en 4x verlies) sluit men op de 8e plek de rij in de middenmoot met een gaatje van 4 punten naar de onderste regionen.

Zij zullen er dus alles aan willen doen de nederlaag bij Ouderkerk met een goed resultaat tegen de huidige koploper recht te zetten om zo te klimmen op de ranglijst dan wel het gaatje met de onderste kant van de ranglijst te behouden.

Met Dennis Schaap binnen hun gelederen hebben zij een speler die het verschil kan maken, 7 doelpunten in de competitie zover en ervaring in de hogere klassen van het amateurvoetbal (GVVV, hoofdklasse, VVZ ’49 en afgelopen seizoen FC Breukelen, 1e klasse).

De rood-zwarten uit Huizen zullen daarentegen hun, verrassend verkregen, koploperschap niet zomaar weer uit handen willen geven. Maar om dit te kunnen bewerkstelligen zal er op een andere manier gevoetbald moeten worden dan er afgelopen zaterdag tegen NVC (1-0 winst) is gedaan.

Echter zal ook tegenstander Eemboys weten dat de Huizer ploeg 8 overwinningen op rij heeft geboekt en zal dan waarschijnlijk ook alles uit de kast helen deze reeks een halt toe te roepen. Aan de bezoekers de taak hier een passend antwoord op te vinden om zo deze reeks, en het koploperschap te continueren.

Een wedstrijd dus die een hoop toeschouwers verdiend!! De wedstrijd op sportpark “ter Eem” begint om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter J. van Stormbroek.  Tot zaterdag!

Rob M.