Logo Header

 

Zaterdag 14 november 2015
Sportpark “Ter Eem”,  Hilversum
Toeschouwers: 40

 

AH ’78 blameert zichzelf op bezoek bij Eemboys.

Na een zeer matige wedstrijd bij Eemboys heeft AH ’78 2 dure punten verspeeld. De ploeg van Volkers  / van Middelkoop kwam niet verder dan een teleurstellende 0-0 en zag door goede resultaten van de directe concurrentie (Loosdrecht en Amstelveen-Heemraad) deze ploegen weer langszij komen.

De bezoekers begonnen aanvankelijk nog vol goede moed, maar het uitermate verdedigend ingestelde Eemboys wist iedere opgezette aanval simpel teniet te doen.

Doordat de bezoekers in een veel te laag tempo acteerden kreeg de “Improbaformatie” alle tijd zich verdedigend goed positioneel op te stellen en was er bijna geen doorkomen aan voor de gasten.

De bezoekers kregen voor rust 1 goede mogelijkheid,  een prima op snelheid opgezette aanval over de linkerflank , kwam via van Middelkoop en el Kaddari op een meter of 6 van de goal bij van Erkel. Zijn directe inzet verdween net aan de verkeerde kant van de paal.

De thuisploeg loerde op een snelle overname middels de op een eiland verkerende Dennis Schaap. Dat deze dan ook kwam was onvermijdelijk,. Vlak voor rust was het dan ook Dennis Schaap, die een ingooi, na rommelig verdedigen van AH kant, wist om te zetten in een goede mogelijkheid. Vanaf rand 16 zocht hij uit de draai de verre hoek en zag zijn inzet centimeters naast de goal van van Loon verdwijnen.

Ruststand 0-0.

Na rust kwamen de bezoekers al direct tot een goede mogelijkheid. Goed doorzetten van Spijker, die tussen 3 Eemboys verdedigers toch zijn punt van de voet tegen de bal wist te zetten, leverde bijna de 0-1 op. Middels een prima reflex wist de doelman van Eemboys het speeltuig over zijn doel te ranselen.

De thuisploeg wist ook in het vervolg van de wedstrijd prima stand te houden, daar de bezoekers niet bij machte waren de hechte verdediging uiteen te spelen.  In de 69e minuut was ook Chahider nog dicht bij de 0-1, zijn vrije schietkans vloog echter ruim over de goal.  Ook een prima vrije trap van Schildt kon het net niet vinden. In de rechterhoek wist wederom de Eemboys goalie ternauwernood zijn vingertoppen achter de bal te krijgen.

Vlak voor tijd kwamen de rood-zwarten nog een keer goed weg, de bij de gastheren prima invallende rechtsbuiten,  zette door over de rechterkant. En wist vlak voor de achterlijn een  vlammend schot te produceren. Tot opluchting van alles dat rood-zwart was verdween de bal boven de vaststaande van Loon via de deklat over de zijlijn.

Niet veel later floot de scheidsrechter van dienst voor het einde van deze teleurstellende wedstrijd. 0-0.

Na 10 speelrondes in 3C staan er nu 3 ploegen met 25 punten gedeeld op plek 1. Op doelsaldo in de volgende volgorde:  Amstelveen-Heemraad  (+31), Loosdrecht (+28) en AH ’78 (+15).

Nu volgt er een weekje rust (bekervoetbal) waarna AH ’78 op 28 november thuis tegen Nita (nummer 4) zal spelen.

Rob M.