Matig 2e verslaat FC Almere 4

Op een glad, doch goed bespeelbare mat begon om 11:00 uur de wedstrijd tussen AH ’78 2 en de nummer laatst van de ranglijst FC Almere 4.
Bij de thuisploeg maakte Constantijn de Boer (na 7 maanden blessureleed) zijn rentree en was tevens Umit Delice, na een kort uitstapje naar “het andere AH”, weer in het rood-zwart van de thuisploeg te bewonderen.

De ploeg van Schildt / Heijnen begon voortvarend aan de wedstrijd. Reeds in de 3e minuut lag de bal al in het vijandige doel. Via Peters kwam de bal voor de voeten van Hoogeveen, deze bedacht zich geen moment, haalde direct uit en vond de verre hoek. 1-0.

Gesterkt door deze vlotte openingstreffer ging men op zoek naar een snelle beslissing in deze wedstrijd. Iets dat zeker tot de mogelijkheden behoorde daar de ploeg in deze fase geconcentreerd en makkelijk voetbalde. Zo was er in de 6e minuut de kans voor, wederom Hoogeveen, zijn 2e te maken, hij kreeg, na een prima actie over links, van Solkner, het speeltuig echter iets onder zich waardoor zuiver afdrukken lastig was. De bal verdween over de Almeerder goal.

Het enige dat de ploeg uit Almere hier tegenover kon zetten was een vrije trap in de 12e minuut op een metertje of 20 links van de Huizer goal. Deze leidde echter tot niets. Uit de tegenaanval kreeg de thuisploeg maar liefst 3 corners op rij, alleen zonder noemenswaardig resultaat.

Rond de 20e minuut dachten de gasten alleen op doelman Huizinga af te kunnen stomen, een prima dieptebal werd echter door de attente Huizer goalie ver buiten de 16 onderschept. Zijn voortzetting kwam aan de rechterkant bij Peters, die op zijn beurt de hard werkende Delice bediende. Diens inzet bleek de Almeerder goalie te machtig en de 2-0 verscheen op het virtuele scorebord.

De thuisploeg kreeg nog enkele prima mogelijkheden om de score hoger te doen uitvallen voor de rust, maar was onnauwkeurig in de afwerking. Naarmate de rust dichterbij kwam werd het spel rommeliger en slordiger. Van het prima begin was niet veel meer terug te zien.

Ook na rust veel slordigheden en onnauwkeurige passing. Het spel speelde zich vooral af op het middenveld, ook de gasten wisten vooralsnog geen gebruik te maken van de slordigheden binnen de AH gelederen. Sterker nog, de grootste kansen waren wederom voor de thuisploeg.

In de 17e minuut was het Olivier Hunnik die op de doelman schoot ipv tegen het net, en in de 25e minuut was het Yoeri Smit die een mooi geplaatst schot in de verre hoek met een uiterste inspanning door de Almeerder goalie gered zag.

De wedstrijd kabbelde naar de eindfase, waarin het spel er niet beter op werd. De Almeerders kregen in de voorlaatste minuten nog een levensgrote kans op de aansluiter, echter was het doelman Jelle Huizinga die tot tweemaal toe de Almeerder inzet wist te keren. Dat de bezoekers in de laatste minuut alsnog op 2-1 kwamen middels een uitstekend genomen strafschop was slechts voor de statistieken.

2-1 winst en 3 punten is het eindresultaat van deze zeer matige wedstrijd. Dat is wellicht wel het verschil van het 2e elftal met vorig seizoen waarin dit soort wedstrijden veelal verloren werden. Volgende week is het team vrij waarna op 12 december het op plek 2 bivakkerende SDO 3 in Bussum op het programma staat.

Rob M.