AH ’78 op bezoek bij het Almeerse Waterwijk.

Nadat de Huizer ploeg afgelopen zaterdag een verplichte rustdag had (in de warming–up van de wedstrijd AH ’78 – Nita haakte scheidsrechter Bax af met een hamstringblessure) staat voor deze zaterdag, 5 december, het Waterwijk van trainer Mark de Boer op het programma.

Dit was vorig seizoen de openingswedstrijd, een wedstrijd die destijds eindigde in een 0-0, maar waarin beide ploegen lieten zien te willen voetballen en behoorlijk aan elkaar gewaagd waren.

Momenteel bezet Waterwijk de 6e plek met 19 punten uit 11 wedstrijden. Wisselende prestaties van de ploeg uit Almere derhalve die  3 oktober diep in blessuretijd de winnende treffer van de huidige koploper (Amstelveen Heemraad) moesten incasseren.

Tegenover die goede wedstrijd staat dan weer het 1-7 thuisverlies tegen FC Hilversum. Afgelopen zaterdag mochten de Almeerders aantreden in en tegen het, vooral thuis, moeilijk bestrijdbare Kockengen. Deze wedstrijd eindigde in een 0-0. Tja wat kun je daarmee als komende tegenstander, inderdaad niets!

Voor de ploeg van Volkers / van Middelkoop staat 3 punten achter de huidige koploper op een keurige 2e plek in 3C. Wil men deze positie behouden zal er in Almere dan ook gewonnen moeten worden. Loosdrecht en het opgeleefde FC Hilversum liggen namelijk op de loer de Huizers op de ranglijst in te halen, danwel op de hielen te komen zitten.

Zo vlak voor de winterstop dus een belangrijke wedstrijd voor de rood-zwarten. Aanvang op het Rie Mastenbroek sportcomplex is 14:30 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter M. Klabbers.

Rob M.