AH ’78 boekt zwaarbevochten, maar terechte overwinning in Almere.

Met een straffe, schuin over het veld staande tegenwind begonnen de bezoekers zeer sterk aan de wedstrijd. De gastheren mochten blij zijn dat ze niet na 5 minuten al tegen een 0-2 achterstand aankeken.

Na 40 seconden, zonder ook maar een balberoering van de gastheren was het el Kaddari die vanaf rechts voor gaf, het speeltuig kwam achterin de 16 bij Krijnen die met zijn inzet de Almeerder goalie op zijn weg vond. De toon was gezet. Amper 3 minuten later was het wederom el Kaddari die ditmaal na een prachtige steekbal van van Middelkoop Schrama de ultieme mogelijkheid bood de rood-zwarten op voorsprong te zetten ….. Ook zijn inzet werd een prooi voor de Almeerder doelman.

Na een prima en scherpe opening vervielen de bezoekers in een lagere hantering van de balsnelheid, hiermee Waterwijk in de kaart spelende. In de 10e minuut kreeg dan ook Splinter de grootste mogelijkheid op de openingstreffer, zijn geplaatste bal werd echter subliem uit de linker hoek gehaald door de Huizer doelman.

De bezoekers verslapten in deze fase enigszins en kregen prompt de deksel op de neus, vanuit een corner, die tot 2 maal toe kon worden ingebracht door Splinter kon volledig vrijstaand de 1-0 worden binnen gekopt vanaf een meter of 5.

Ondanks de straffe wind schuin tegen gaven de bezoekers extra gas om de gelijkmaker te forceren, men dacht deze ook te kunnen bijschrijven in de 20e minuut. Een vrije trap, op een meter of 25 rechts van de Almeerder goal werd door van Middelkoop genomen. Zijn inzet verdween plots achter de vast staande goalie, echter tot verbazing van alles en iedereen keurde de, vandaag zeer warrig leidende, arbiter de treffer volledig onterecht af……

Waterwijk was in deze fase feller in de duels zonder zelf tot aanvallende intenties te komen. De Huizers probeerde het wel en hadden het overwicht maar wisten geen grote kansen af te dwingen. Tot de 33e minuut, waar el Kaddari op links werd gelanceerd en een prima voorzet wist af te leveren. De steeds harder dalende bal werd goed ingeschat door van Middelkoop en zijn lage geplaatste kopstoot bleek de goede Almeerder goalie te machtig. Een verdiende gelijkmaker. 1-1.

De bezoekers roken dat er meer in zat en gingen in de laatste 15 minuten voor rust vol voor de 1-2, de kans kwam er dan ook voor el Kaddari in de 42 minuut. Echter was de voorzet van Krijnen te lastig om zuiver af te drukken en via zijn scheenbeen vloog het speeltuig net over.

Ruststand 1-1.

Na rust was het wederom AH 78 die al na de 1e minuut een grote kans kregen op de 1-2, van Middelkoop zet el|Kaddari vrij voor de keeper van Waterwijk, deze weet te redden. De corner die hieruit volgt komt achterin de 16 bij Krijnen, zijn volley verdwijnt jammerlijk voorlangs.

Ook Schildt kreeg voor de bezoekers een uitgelezen mogelijkheid zijn ploeg naar de voorsprong te schieten in de 56e minuut. Ook nu was het weer die dekselse Almeerder goalie die een treffer in de weg stond.

Na deze kansen werd het spel er niet beter op. De Almeerders beperkte zich tot verdedigen, met man en macht achter de bal en de bezoekers wisten met de harde wind in de rug niet de juiste openingen te vinden. Daar waar de rood-zwarten wel aandrongen moest het uitkijken voor de levensgevaarlijke uitbraken van de thuisploeg.

Zo wist van Loon de 2-1 te voorkomen, nadat een Almeerder voorwaartse vrij kon uithalen van een metertje of 16, door een woud van benen wist de Huizer goalie met een prima voetreflex een achterstand voor zijn ploeg te voorkomen.

In de 73e minuut leek het keerpunt in de wedstrijd daar, Arno Splinter werd voor de thuisploeg diep gestuurd en de 10 minuten daarvoor ingevallen Ris probeerde hem te stuiten. Splinter dook gretig naar beneden, op 35 meter van de goal, en de leidsman trok zonder pardon rood voor Ris.

Bij een 1-1 stand en nog ruim een kwartier te gaan een lastige situatie voor de bezoekers met een man minder. Het spelbeeld veranderde echter niet, de bezoekers bleven domineren en op zoek naar de voorsprong. Deze kwam in de 82e minuut dan ook terecht. De degelijk spelende Heinen speelde de net ingevallen Chahider in, die op zijn beurt el Kaddari op rechts diep liet gaan. El Kaddari ging sterk door, met een Almeerder verdediger aan zijn zijde, en wist met een hard diagonaal schot in de verre hoek zijn ploeg op een 1-2 voorsprong te zetten.

Met nog een kleine 10 minuten op de klok brak er een zenuwslopende eindfase aan, de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker maar zonder zich een grote kans te weten creëren. In de allerlaatste minuut, seconde, van de wedstrijd was er nog een ongelukkige botsing tussen Chahider en Schildt, waarbij eerstgenoemde met een ogenschijnlijk ernstige blessure het veld moetst verlaten.  Gelukkig bleek Chahider achteraf te kunnen bevestigen dat het waarschijnlijk “slechts” om ingescheurde enkelbanden ging. Beterschap!!

Kortom een zwaar bevochten maar zeer terechte overwinning voor de rood-zwarten van Volkers / van Middelkoop die hiermee de aansluiting in de top van 3C behouden. Een belangrijke overwinning daar ook alle concurrenten 3 punten wisten bij te schrijven.

Volgende week de wedstrijd tegen de trotse koploper, Amstelveen Heemraad, die deze week het zelfvertrouwen een flinke boost wisten te geven middels een riante 8-0 overwinning op het BVV ’31 van Bertus van Effrink. Zo als het er nu naar uit ziet is deze ploeg dan ook de gedoodverfde kampioenkandidaat voor de titel in 3C. Zeker met de versterking die hen in de winterstop nog in het verschiet staat.

Uw verslaggever heeft namelijk vanuit welingelichte bronnen te horen gekregen dat niemand minder dan Evander Sno de Amstelveners komt versterken……

Rob M.