logo ah
Zaterdag 12 december 2015
Sportpark “Stadspark”,  Huizen
Toeschouwers: 225
Scoreverloop: 36, el Kaddari (1-0) 46, Spijker (2-0) 67, Krijnen (3-0) 93, Piqué (3-1)

 

AH ’78 stuurt koploper met lege handen terug naar Amstelveen.

De topper in 3C was een voor de, ondanks het slechte weer, toch in groten getale opgekomen publiek alleraardigst schouwspel. Passie, strijd en goed spel van 2 ploegen die er zin in hadden waren de ingrediënten voor 90 minuten voetbal.

De bezoekers uit Amstelveen begonnen sterk aan de wedstrijd, direct vanaf het eerste fluitsignaal van scheidsrechter Ambachtsheer namen zij het initiatief en leek het een zware middag te gaan worden voor de ploeg van Volkers / van Middelkoop.

Ruim een kwartier lang werd er vroeg druk gezet op de opbouw van de thuisploeg en de vrije man bij de Amstelveners werd makkelijk gevonden, alleen kwam men niet door de hechte verdediging van de thuisploeg en wist het zich dan ook geen kansen te creëren. De 1e grote kans was van de thuisploeg, el Kaddari kwam vrij voor doelman Sacca maar deze redde uitstekend.

Na dit moment een kanteling in de wedstrijd, de Huizers namen het heft in handen en wisten zich een aantal prima mogelijkheden te creëren. Ook aanvoerder Schildt vond Sacca op zijn pad en Zwaan wist na een corner de bal ternauwernood van de doellijn te ranselen. En goal kon voor de thuisploeg niet lang uitblijven.

Zo geschiedde in de 36e minuut, een mooie aanval over rechts kwam via de ijzersterk spelende el Kaddari, bij Spijker, deze zette el Kaddari vrij voor de doelman, en die wist koelbloedig af te ronden. Een terechte 1-0 voorsprong op dat moment.

In de 41e minuut moest Schrama naar de kant met een hoofwond, het sein voor Amstelveen om tegen 10 man nog eens goed aan te zetten voor een slotoffensief in de 1e helft. Er kwam meer druk op de goal van van Loon, maar verder dan een vrije trap vanaf een meter of 18, gekeerd door van Loon, en een drietal corners kwamen de bezoekers niet. Met een 1-0 stand werd de rust aangevangen.

De eerste de beste aanval na de thee was direct raak voor de stadspark bespelers. Van Middelkoop zette zijn directe tegenstander op het verkeerde been en stuurde in één beweging Spijker diep. Deze wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde beheerst de 2-0.

Na deze treffer deed de thuisploeg het iets rustiger aan en liet de bal aan de bezoekers. Deze gingen op zoek naar de aansluiter. Vooral Duarte was de man die zijn ploeg op sleeptouw trachtte te nemen, maar werd telkenmale gestuit door de ontketende Delice. Wist hij er een keer wel langs te glippen stond daar altijd nog het verdedigingsduo Schildt / Renes om de aanvallende intenties de kop in te drukken.

Door het aanvalsspel van Amstelveen ontstond er veel ruimte voor de rood-zwarten en die bleven in de omschakelmomenten levensgevaarlijk. Zo ook in de 59e minuut. Een razendsnelle aanval over vele schijven belande bij Krijnen, zijn inzet spatte uiteen op de kruising.

Dat de 3-0 viel was geen verrassing, na een slippertje in de verdediging van Amstelveen kon el Kaddari de achterlijn halen en scherp voorgeven. De meegelopen Krijnen had geen probleem het speeltuig simpel binnen te tikken, wedstrijd definitief gespeeld. De Huizers deden zichzelf eigenlijk nog te kort, waren de mogelijkheden in de 2e helft beter uitgespeeld had er een behoorlijke score ingezeten, maar dat zou de bezoekers te kort doen.

De eretreffer voor Amstelveen viel in de 93e minuut, over links kon er opgekomen worden en Levy Piqué wist met een diagonaal schot in de verre hoek van Loon te passeren. Dit was direct het laatste wapenfeit van deze, voor de thuisploeg, heerlijke voetbalmiddag.

Aanstaande dinsdag komt NITA op bezoek in het stadspark om de laatste wedstrijd voor de winterstop te spelen. Komt de ploeg van Volkers / van Middelkoop na deze wedstrijd alleen aan kop, of worden het drie ploegen met 31 punten uit 13 wedstrijden?

Rob M.