logo ah
Dinsdag december 2015
Sportpark “Stadspark”,  Huizen
Toeschouwers: 150
Scoreverloop: 1, Tuininga (0-1) 4, Boné (1-1) 45, van Middelkoop (2-1) 63, Schildt (3-1)

 

AH ’78 kroont zichzelf tot “Herbstmeister” in laatste wedstrijd voor de winterstop.

Dinsdagavond 15 december om 20.00 uur stond de wedstrijd tussen de nummer 1 en de nummer 4 op de ranglijst in 3C op de planning. AH’78 ontving als thuisploeg en lijstaanvoerder het goed presterende Nita. Het publiek was in groten getale aanwezig en kreeg vanaf de aftrap “waar voor hun geld”.

De ploeg van trainersduo Volkers/van Middelkoop kwam niet goed uit de kleedkamer en balverlies op het middenveld leidde al binnen de minuut tot een kans voor Tuininga, de gevaarlijke linkerspits van Nita. Zonder twijfel schoot hij de bal in de hoek, 0-1.

In de 4e minuut werd de stand echter al gelijkgetrokken door een vrije trap van Terry Boné. Van ongeveer 25 meter afstand schiet hij de bal op doel. Waar alle toeschouwers op een redding van de keeper van Nita rekenden ging de bal via zijn vingertoppen tegen het net, 1-1. De wedstrijd blijft op en neer golven in een hoog tempo, waarbij het meeste gevaar wordt gesticht door de linkerspitsen van de beide ploegen, Tuininga voor Nita en Krijnen voor AH ’78.

In de 12e minuut volgt er een corner voor Nita na wederom een aanval over links. Er ontstaat een vrije kopkans, maar tot opluchting van alle Huizers gaat de bal rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Na verschillende kleine kansjes voor AH ’78 lijkt in de 30e minuut dan eindelijk de verdediging uit Nieuwer ter Aa geklopt. Na een goede aanval over veel schijven eindigt de bal op de paal. De wedstrijd blijft hierna op en neer golven, met als enige verschil dat beide ploegen iets onzorgvuldiger en ongelukkiger gaan voetballen. Bij Nita leidt dit tot een dubbele blessurebehandeling nadat twee van de eigen spelers ongelukkig met elkaar in botsing komen. Bij AH ’78 leidt klungelig uitverdedigen tot een counter, maar deze kan niet verzilverd worden door de bezoekers. Op slag van rust kan er dan toch gejuicht worden in het stadspark. Van Middelkoop kopt in de 45e minuut onberispelijk binnen na een goede rush en dito voorzet van Boné, 2-1. Niet veel later fluit de scheidsrechter af voor rust.

In de rust wordt de onzichtbare Sta van Uiter gewisseld voor van Erkel. Binnen 4 minuten laat van Erkel met een goede steekpass zien dat hij gebrand is om zichzelf te bewijzen. El Kaddari kan vrij op de keeper af, maar zijn vizier staat (zoals later nog zal blijken) niet op scherp en sluitpost Vossesteijn kan met zijn voeten redding brengen.

De bezoekers lijken vanaf dat moment te beseffen dat er meer moet gebeuren om 3 punten bij te kunnen schrijven. Helaas gaat dat gepaard met een serie overtredingen, waartegen de scheidsrechter nog zonder kaarten probeert op te treden. In de 61e minuut kopt de ijzersterk verdedigende Schildt dan bikkelhard binnen uit een corner, 3-1.

Om te wedstrijd te doen kantelen gooit Nita dan alle kaarten op tafel en brengt het drie wissels tegelijk. AH’78 trekt zich hier niets van aan, blijft makkelijk overeind en probeert te profiteren van de ruimtes die ontstaan. Nita komt niet meer verder dan meerdere gele kaarten en het buitenspel vlaggen van elke aanval die door de thuisploeg wordt gelanceerd.

Ris valt vervolgens nog in voor Schrama, die een sterke wedstrijd achter de rug had. In de 83e minuut is er vervolgens een curieus moment als el Kaddari de bal op een presenteerblaadje krijgt op enkele meters voor een leeg doel. Tot verbazing van beide ploegen, het publiek en vooral van zichzelf gaat de bal over en naast. In de 86e minuut maakt Sousa de Almeida nog zijn rentree, als Boné het veld verlaat.

Na enkele minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter af en is AH ’78 Herbstmeister, met 3 punten voorsprong op de nummers 2 en 3.

CdB