Op zondag 20 december heb ik, Jelle Huizinga, doelman van het 2e elftal van AH ’78 meegedaan aan een actie van 3fm Serious Request. Samen met 15 andere wielrenners ben ik gaan fietsen van Eemnes naar Heerlen om daar een mooie cheque te overhandigen aan de DJ’s van het glazen huis.
De actie was opgezet door de KPJ Eemnes, in hun actieweekend werd er door verschillende activiteiten geld opgehaald, bijvoorbeeld 24 uur barkruk zitten. Uiteindelijk is er ruim 10.000 euro opgehaald, waarvan ruim 6.000 euro door de wielrenners. Ikzelf heb 576 euro kunnen toevoegen, de helft hiervan is afkomstig uit een fooienpot die een week lang in de kantine heeft gestaan.

Een korte impressie van de dag:
Om 08.00 uur vertrokken wij in het donker vanuit Eemnes, gevolgd door 2 auto’s. Het tempo zat er lekker in. 2 keer hebben wij gebruik moeten maken van een veerpont, deze werd gezien onze actie kosteloos aangeboden!
Na zo’n 50km helaas toch een valpartij door natte bladeren in een bochtje. Ik ging onderuit maar kon gelukkig met lichte kleerscheuren de tocht vervolgen. Toen de teller op 75km stond was het tijd voor de eerste pauze, ook deze werd betaald door één van de sponsoren! Na een heerlijk gebakje kon iedereen er weer tegenaan.

De volgende 70km waren erg zwaar, veel open vlaktes en een zuidwesten wind die maar op ons in bleef beuken. Desondanks was er na 145km de tweede pauze, die erg welkom was! Ook deze versnaperingen werden ons aangeboden door één van de sponsoren.
De laatste 55km werd het frisser en de duisternis sloeg snel in. Iedereen was vermoeid en het lichaam deed pijn maar de finish was in zicht! Na zo’n 15km door Duitsland te hebben gefietst waar geen verlichting was, kwamen we aan in Heerlen! De laatste 2km werden we begeleid door een politiemotor met zwaailicht, het werd 1 groot feest toen we rond 18:00 uur aankwamen in het centrum waar zo’n 30 meegereisde KPJ-ers ons op stonden te wachten.

Na een kleine opfrissing zijn wij met z’n allen naar het plein gegaan waar het glazen huis zich bevond en konden de eerste overwinningsbiertjes gedronken worden, deze smaakten ons verdomd goed!!
Om 22:00 uur vertrok de bus terug en met een opperbeste doch vermoeide sfeer kwamen wij uiteindelijk weer veilig terug in Eemnes.

Via deze weg wil ik iedereen van AH’78 bedanken voor de steun in de vorm van berichten en sponsorgeld! Het was een geweldige ervaring! Nogmaals DANK!!

Jelle Huizinga.