sc AH ’78 3 zwakke 1e helft, goed herstel 2e helft

sc AH ’78  3  – Eemboys 4 5-0

Onder een lekker zonnetje en op een prima grasmat begon het derde aan de wedstrijd tegen de nummer vier uit de competitie.ah3-eemboys4

In de achtste minuut zette het team in zijn geheel druk op de tegenstander wat uiteindelijk balbezit opleverde voor Niels die tussen de benen van de keeper de 1-0 in schoot. Daarna werd het spel van sc AH ’78 slordig en kreeg Eemboys meer vat op het spel. Dat resulteerde in de 25e minuut in een grote kans die door de spits van Eemboys, vrij voor de keeper, voorlangs schoot. Toch had sc AH ’78 de 2-0 kunnen maken toen Genaro op een paar meter van de goal een kopbal tegen de keeper werkte.

In de rust zette coach Chico Corputty het team weer op scherp. Dat was ook gelijk te zien. Het spel was aanzienlijk beter Al in de 1e minuut kreeg Joshua een kans die hij met zijn verkeerde been naast schoot.

Na twaalf minuten was het dan toch de verdiende 2-0 toen Jarmo op aangeven van Joshua de 2-0 inschoot. In de 17e minuut mocht Edinho uit een strafschop de 3-0 aantekenen. Het verweer van Eemboys was gebroken en sc AH kon de wedstrijd makkelijk uitspelen. Na 27 minuten werd het 4-0 toen Edmar van twintig meter hard uithaalde. In de slotminuut was het wederom Niels die uit een strakke  voorzet van Simon de eindstand op het bord zette.

De prima leidende scheidsrechter Jan Kroon liet niet meer aftrappen. Voor sc AH ’78 een goede overwinning vlak voor de topper tegen BVV ’31

Aanstaande zaterdag speelt  het derde bij BVV ’31 de absolute kraker. Aanvang wedstrijd 14.30 uur. Wij verwachten daar net zo veel supporters als afgelopen zaterdag.

Mena Muria

STAND

  1. sc AH        10-27
  2. Nieuwland  10-24
  3. BVV           7-18