Zet AH ’78 kroon op de goede 1e seizoenshelft?

Nadat afgelopen zaterdag, middels een 1-7 overwinning bij het Amstelveense RKAVIC, de koppositie overgenomen werd van FC Hilversum staat de ploeg van Volkkers / van Middelkoop voor de volgende uitdaging. Het winnen van de 1e periode ligt in het verschiet in de laatste wedstrijd voor de winterstop, hiervoor zal echter wel eerst gewonnen moeten worden van het Ouderkerk van trainer Wesley Weeber.

De blauw-witten uit Ouderkerk a/d Amstel bezetten momenteel de 9e plek op de ranglijst met 12 punten uit 11 wedstrijden, 4x winst (1-2 bij RKAVIC, 0-3 bij de Vecht, 3-1 tegen RobinHood en afgelopen zaterdag 2-0 tegen Wartburgia). De overige 7 wedstrijden gingen verloren waar men tegen de grootste nederlaag opliep bij Kockengen (8-0).
Het zal voor de stadsparkbespelers dus geen vanzelfsprekende overwinning worden. Dat bleek ook afgelopen seizoen in de wedstrijd tegen Ouderkerk in het stadspark, alwaar de thuisploeg een veldoverwicht had, de beste kansen had, echter gingen de bezoekers destijds met een 0-1 overwinning terug naar Ouderkerk.

De rood-zwarten zijn dus vooraf gewaarschuwd. Men zal wederom scherp aan de wedstrijd moeten beginnen waarbij “geconcentreerd” toch wel het key-word is. Kan men dit opbrengen dan moet het mogelijk zijn een goede wedstrijd af te leveren en zichzelf te belonen met het winnen van de 1e periode om zodoende alvast, minimaal nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse te bewerkstelligen.
Niet alleen is nacompetitie dan een feit, ook zal men als lijstaanvoerder de winterstop ingaan, en dat moet toch een goed gevoel geven richting de hervatting van de competitie op 28 januari in Amsterdam tegen JOS/Watergraafsmeer.

De wedstrijd die zaterdag onder leiding staat van arbiter Mac-Intosh begint om 14:30 uur. Balsponsor deze middag is Beau Geste, Bordjes en meer… uit Huizen, waarvoor uiteraard onze hartelijke dank.
U bent weer van harte welkom in het Huizer stadspark alwaar de Glühwein en warme chocolademelk met rum klaar zal staan en de toegang uiteraard wederom GRATIS is!!
Tot zaterdag 10 december!

Rob M.