AH_78_logo
Zaterdag 10 december 2016
Sportpark “stadspark”,  Huizen
Toeschouwers: 125
Scoreverloop: 7. Mounir (1-0), 32. Schildt (2-0), 75. vd Born (3-0), 85. Mounir (4-0).

Overwinning op Ouderkerk brengt AH ’78 de 1e periode!

Op een waterkoud stadspark, alwaar de Glühwein en de warme chocolademelk rijkelijk vloeide, ging uw verslaggever , gezeteld naast “super-sub” Duco “de Vries” van Erkel er eens goed voor zitten in de “dug-out” van de thuisclub.

De thuisploeg wist wat er op het spel stond en begon voortvarend aan de wedstrijd, die overigens 25 minuten later begon dan gepland, daar de bezoekers nogal wat last hadden van de verkeersdrukte op en rondom de A1. De bezoekers uit Ouderkerk a/d Amstel werden direct terug gedrongen op eigen helft en reeds in minuut 7 sloeg de topscorer van AH ’78 (Mounir) al toe.

Mooi ingespeeld door van Middelkoop speelde hij zich prima vrij en knalde de 1-0 via de onderkant van de lat achter de kansloze doelman van de bezoekers. Een prima start derhalve.
Met deze mooie opening zou je denken doorzetten en vroegtijdig het duel beslissen….. echter ging het tempo omlaag en vergat de thuisploeg het veldoverwicht om te zetten in doelpunten. Hierdoor bleven de blauw-witten middels hen tactiek, de lange bal welke veelal gehanteerd werd door de prima uittrap van de doelman, hopen op een stiekem goaltje om zo de boel nog meer op slot te gooien.

Zij kwamen niet tot echte doelrijpe kansen, de eerste echte mogelijkheid kwam in de 25e minuut toen de bezoekers een vrije trap kregen op zo’n 25 meter aan de linkerkant van de Huizer goal. De vrije trap zelf werd simpel verwerkt door de Huizer verdediging, maar de rebound die hieruit voortkwam werd bij de 2e paal binnen getikt voor de 1-1. De scheidsrechter zag echter dat de scorende speler van Ouderkerk buitenspel stond, zonder dat de grensrechter van de thuisploeg hiervoor een vlagsignaal afgaf, en keurde de gelijkmaker zonder pardon af.

Het te lage tempo dat de rood-zwarten hanteerden bracht hen meer in de problemen dan nodig zou moeten zijn en wanneer het tempo iets opgeschroefd werd kwamen de kansen direct, zo ook 3 minuten na de afgekeurde gelijkmaker. el Kaddari was weg over rechts en leverde een afgemeten voorzet op van Middelkoop wiens inzet hoog over verdween.

Niet veel later wist de thuisploeg dan toch de score te verdubbelen. Een aanval over vele schijven werd vanaf links prima in de 16 geslingerd door van Middelkoop en het was aanvoerder Schildt die bij de 2e paal zijn kopbal via de doelman over de doellijn zag gaan, de 2-0 was een feit en de thuisploeg op koers voor de winst van de 1e periode.
Verder gebeurde er weinig tot de rust en scheidsrechter Mac-Intosch had een rustig middagje zover.

Na de rust, terwijl het kunstlicht ontstoken was, kwamen de gasten brutaler uit de startblokken en zochten de aanval in plaats van zich terug te trekken. Derhalve was de beginfase dan ook voor hen zonder echt gevaar te stichten voor de Huizer goal.
Mounir kreeg in de 50e minuut de kans de thuisploeg op 3-0 te zetten, prima vrijgespeeld door Boné verdween zijn lob wel over de Ouderkerker doelman, maar naast de goal van de bezoekers.

De meest uitgelezen kans om de wedstrijd te beslissen was voor Boné die in de 55e minuut mocht aanleggen vanaf 11 meter, nadat el Kaddari binnen de beruchte lijnen werd gevloerd. Zijn inzet was niet krachtig genoeg de doelman te verschalken en deze keerde dan ook Boné’s inzet. Hiermee de bezoekers hoop op een goed resultaat levend houdende.

Na deze uitgelezen kans brak er vanuit de thuisploeg een vrij rommelige fase aan, ipv de bal snel van voet te laten gaan werd er te veel “gebreid” en strandden aanvallen in schoonheid.
De bezoekers kregen mede hierdoor in de 65e minuut een mooie kans op de aansluiter, de voorzet vanaf links kon vrij op van Loon gekopt worden maar de spits van de bezoekers raakte het speeltuig niet goed en deze verdween hoog over de goal van doelman van Loon.
Ook de volgende kans was voor de bezoekers, echtere miste deze ook de de richting en verdween naast de goal.

In de 75e minuut dan toch de “beslissing” in de wedstrijd, vd Born wist middels een prima geplaatst schot de 3-0 achter de Ouderkerker doelman te schieten. Na deze goal was de wedstrijd gespeeld, dat het nog 4-0 werd was door een fout in de verdediging van de bezoekers.
Op een niet al te beste terugspeelbal werd goed geanticipeerd door Mounir en deze wist simpel de doelman te verschalken.

Na de 90 minuten een prima, en terechte,  4-0 overwinning voor de thuisploeg die hiermee na de eerste competitiehelft niet alleen “winterkampioen” zijn maar ook de 1e periode in de wacht wisten te slepen. En als je naar de uitslagen en de stand in de 3e klasse C kijkt een terechte winnaar ook!
Na de wedstrijd kregen we te horen dat ook het 3e van AH ’78 hun naaste belager BVV ’31 wist te verslaan met 0-2 en daarmee ook als winterkampioen de winterstop in gaan. Gefeliciteerd!!

Allemaal fijne feestdagen en alvast een mooi & gezond 2017. Tot volgend jaar!

Rob M.