SC AH ’78 3 winterkampioen!

BVV ’31 3 – SC AH ’78  3  1-2

Er was al lang naar uitgekeken. De derby tegen onze buren uit Blaricum. Onder grote publieke belangstelling trapte sc AH ’78 af voor een wedstrijd die, zeker in de eerste helft, van een hoog niveau was.

BVV trok gelijk het initiatief naar zich toe. Ze hadden meer balbezit, maar creëerde geen grote kansen. sc AH ’78 counterde zich naar drie grote kansen. In de 20e minuut schoot Mike, spelend vanaf rechts, voorlangs. Vijf minuten daarna kwam Joshua alleen voor de keeper. Maar deze pareerde zijn schot. Vijf minuten voor rust kopte Niels van dichtbij op de keeper. Met de 0-0 ruststand kreeg sc AH ’78 eigenlijk te weinig.

De tweede helft begon spectaculair. Al in de eerste minuut bleef Edinho goed door gaan en kon hij de 0-1 maken. De wedstrijd werd wat hectischer. sc AH ’78 bleef de bovenliggende partij. Na 16 minuten gleed Niels een bal net naast het goal. In de 20e minuut werd het dan uiteindelijk 0-2. Simon kwam op links goed door. Zijn voorzet werd door de keeper niet goed ingeschat. De losgelaten bal werd door Joshua binnen geschoten.

In 31e minuut had Niels een einde aan de spanning kunnen maken. Maar van dichtbij raakte hij de paal. Het laatste kwartier zakte sc AH ’78 wat verder in en BVV nam toch weer het initiatief. De verdediging hield het redelijk op het gemak allemaal tegen.

Pas in de blessuretijd vloog er nog een afstandsschot in. Het bleek het laatste wapenfeit te zijn. Met de 1-2 overwinning is sc AH ’78 de terechte winterkampioen.  De complimenten voor BVV ’31 en de scheidsrechter die er met ons team een prachtige voetbalmiddag van maakte. Na afloop namen beide teams dan ook gezamenlijk een biertje op de sportieve strijd.

Het team en de staf hebben ’s-avonds gezamenlijk gegeten , kickboksen gekeken en gestapt in de Huizer horeca.

Zaterdag gaat de strijd in de Beker weer verder. Het team reist af naar Olympia uit Haarlem. Aanvang wedstrijd 14.30 uur.

Mena Muria

STAND

  1. sc AH       11-30
  2. Nieuwland 10-24
  3. BVV          8-18