sc AH ’78 3 wint eerste competitiewedstrijd.

sc AH ’78 3 – DOSC 3 7-0

Het was zo’n zaterdag waar je naar uit kijkt. Lekker zonnetje, prachtig grasveld, lekker wat publiek, heerlijk ontbijtje verzorgt door tante Els Souhoka en de verse koffie en thee die club klaar had staan.

Omdat onze vaste scheidsrechter Gary nog op vakantie was, is uw reporter ook vandaag de scheidsrechter. Met extra boekje op zak voor de aantekeningen is het toch gelukt een degelijk verslag te maken.

DOSC had het niet zo goed gedaan in de KNVB beker en was gebrand om de competitie goed te beginnen. Het team is een mix van hele jonge spelers met een paar routiniers.

Al snel bleek dat sc AH ’78 3 veel meer voetbal in het team heeft. Makkelijk ging de bal rond. DOSC probeerde met de linies kort op elkaar de ruimtes klein te houden. Na 10 minuten kwam Dicky goed door op rechts. Zijn voorzet bereikte Suanssa die de bal net naast schoot. Een paar minuten later ging Mike goed en schoot van dichtbij over.
Ook DOSC kwam tussen de 20e en 25e minuut twee keer goed door. Een schot ging voorlangs en één keer kon Max goed handelend optreden voordat de spits van DOSC gevaarlijk werd.

In de 26e minuut raakte Dicky geblesseerd en maakte Jarmo, na zijn terugkomst uit Barcelona, zijn rentree. Het ongelofelijke gebeurde. De eerste bal die Jarmo raakte, schoot hij mooi binnen.
sc AH ’78 ging op zoek naar de tweede goal. Dursun zag zijn bal in het zijnet verdwijnen en Edmar zijn vrije bal ging net naast de verkeerde kant van de paal.

Met een verdiende 1-0 werd er gerust.

De wedstrijd was in de tweede helft binnen tien minuten beslist. Een prachtige actie van Julen rondde hij fraai af. En Edmar schoot van buiten de zestien steen hard de 3-0 in.
Het had ook nog 4-0 moeten zijn toen Stefan alleen voor de keeper scoorde maar onterecht voor buitenspel werd afgefloten. Het enigste foutje van de scheidsrechter deze middag.

De weerstand van DOSC was gebroken. sc AH ’78 3 liep uit naar 7-0 door doelpunten van Julen, Joshua 2x en Mike. Na negentig minuten werd de zeer sportieve wedstrijd afgefloten. Beide teams hadden gestreden met respect voor elkaar. Iets waar sc AH ’78 als vereniging ook voor staat.

Volgende week de eerste derby aan de groen-gele kant van de Wolfskamer.
Onze jongens treden aan tegen sv Huizen 5.

Aanvang wedstrijd 14.30 uur.
Sportpark De Wolfskamer te Huizen

Mena Muria