AH_78_logo
Zaterdag  30 september 2017
Sportpark “Stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 100
Scoreverloop: 26. Moamedi (0-1), 76. Jaffaoui (1-1), 79. Mounir (2-1).

AH ’78 steelt 3 punten in eigen stadspark!

In een zeiknat stadspark en op een, door de regen, zeer lastig bespeelbare grasmat begonnen beide ploegen vrij aftastend aan de wedstrijd.
In de eerste 10 minuten gebeurde er dan ook niet veel, daarna namen de gasten het heft in handen.

Zij lieten duidelijk blijken dat de overwinning tegen  NITA geen toevalligheid was, de ploeg acteerde als collectief en wisten ieder persoonlijk duel te winnen. Daarentegen was de thuisploeg geen schim van de ploeg die de week ervoor bij de Vecht liet zien waar men toe in staat kan zijn.

Dat de bezoekers in de 26e minuut dan ook op voorsprong kwamen was een afspiegeling van de beleving tussen beide ploegen.
Een aanval over de linker kant werd afgesloten met een perfecte voorzet en een dito kopbal. De doelman van de thuisploeg was kansloos op de hard ingekopte bal in de korte hoek, 0-1.

De thuisploeg acteerde onzorgvuldig en veelvuldig onnodig balverlies was een feit. Sporadisch kwam men voor de goal van Olympia alwaar het ontbrak aan de eindpass of een serieuze doelpoging. De enige serieuze doelpoging van de thuisploeg was een schot van spits Mounir welke door de doelman van Olympia simpel onschadelijk werd gemaakt.  Derhalve waren de bezoekers gevaarlijker en mochten de gastheren blij zijn dat men met een 0-1 ruststand de kleedkamers  kon opzoeken.

Je zou als supporter van de thuisploeg verwachten dat men vol passie en strijd uit de kleedkamer zou komen, maar de bezoekers kregen binnen 10 minuten enkele levensgrote kansen.
Zo zette een splijtende pass de spits van de bezoekers vrij voor doelman van Loon. Een uiterste ingreep van centrale verdediger Toonen, de gehele bank van Olympia sprong op voor een strafschop (iets dat ook had gekund), voorkwam de “beslissing” in deze wedstrijd.
Nog geen minuut later een identieke situatie, ook nu wist Toonen zijn ploeg met een prima ingreep te behoeden voor een grotere achterstand.

Naarmate de 2e helft vorderde kreeg AH iets meer ruimte en de mogelijkheid goede aanvallen op te zetten. Toch waren de aanvallen niet van dien aard serieus gevaar te stichten voor de goal van Olympia. Totdat de net ingevallen Jaffoui in de 76e minuut vanaf de rechterkant een prima “voorzet” verstuurde.
De doelman van de bezoekers blunderde opzichtig en de voorzet van Jaffaoui verdween achter hem in het dak van de goal in de verre hoek, 1-1.

De enigszins doodgebloede wedstrijd kreeg door de gelijkmaker weer wat elan en werd leuker voor de toeschouwers. De 3 minuten later opgezette aanval van de thuisploeg leverde een terechte strafschop op. Jaffaoui werd ouderwets pootje gehaakt binnen de beruchte lijnen en arbiter Mac-Intosh kon niets anders dan het speeltuig op de stip te deponeren.
Een koud kunstje voor spits Mounir die bekwaam de 2-1 aantekende.

Na deze tegenslag voor de bezoekers, die eigenlijk nog steeds het beste van het spel hadden, gingen zij vol op zoek naar de gelijkmaker. Iets dat de ploeg te prijzen valt. De ruimtes achter hen laatste linies werden groter en de thuisploeg vergat hiervan gebruik te maken terwijl zij daartoe legio mogelijkheden hadden.

In de 88e minuut kregen de bezoekers nog een prima mogelijkheid op de gelijkmaker. Vanuit een vrije trap werd in de 16 vanuit de draai op de goal van doelman van Loon gevuurd, de inzet verdween echter over de deklat. Niet veel later het laatste signaal van arbiter Mac-Intosh. Deze kwam de gastheren als geroepen.

Een 3-punter die als gelukkig mag worden bijgeschreven, maar wie maalt daar nog om over een paar weken. Dan staat daar alleen nog het resultaat.
Volgende week wacht het duel bij JOS/Watergraafsmeer. Een voor AH ’78 traditioneel moeilijk bespeelbare tegenstander, tot dan!

Rob M.