AH_78_logo
Zaterdag  7 oktober 2017
Sportpark “Stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 80
Scoreverloop: 26. Harsevoort (1-0), 51. Dinc (2-0)

Volle winst voor AH ’78 op Buitenboys na matige start.

Na een weekje “verplichte” rust mochten de stadsparkbespelers op hun eigen veld laten zien of zij de goede competitiestart, 2 winstpartijen, eenzelfde vervolg konden geven. Tegenstander, het op de 7e plek bivakkerende, Buitenboys was de horde die genomen moest worden.

De gasten lieten echter vanaf het 1e fluitsignaal van arbiter Dorrestijn zien dat zij zich niet zomaar gewonnen zouden geven en gingen vol op jacht naar een doelpunt. Door slordig spel, weinig passes kwamen aan en vele duels werden verloren, kwamen de Huizers in de eerste 20 minuten nauwelijks aan voetballen toe. Dit lag echter niet alleen aan het slordige spel van de thuisploeg maar tevens aan het prima combinerende Buitenboys.
Het wachten was dan ook op een doelpunt van de ploeg uit Almere.

In de 1e 10 minuten al direct 3 prima mogelijkheden voor de bezoekers, echter werd er door de verdediging van de thuisploeg goed ingegrepen of de afwerking liet te wensen over. Vooral over de flanken bleken de bezoekers uitermate gevaarlijk met een veel opkomende rechtsback die razendsnel bleek en een prima voorzet in de voeten had. Ook de voorzetten van de linkerkant en de gevaarlijke corners (maar liefst 5 op rij) waren een plaag voor de Huizer defensie.
Dat de thuisploeg na 20 minuten dan ook nog niet op achterstand mag een mirakel heten. Vooral doelman van Loon kon zich onderscheiden middels enkele prima reddingen en hield zijn ploeg zo in de race. Langzaamaan kwam de thuisploeg iets beter in het spel.

De 1e speldenprik was in de 18e minuut een schot voorlangs van Harsevoort. In de 22e minuut een vrije trap van een meter of 20. Honing plaatste de bal net niet ver genoeg de hoek zodat de Almeerder doelman stijlvol redding kon brengen.
Een kleine 4 minuten later wist Hammouti op het middenveld twee spelers het bos in te sturen en gaf een prima bal op de opgekomen Frankin. Zijn afgemeten voorzet werd prima ingeschat door Harsevoort en zijn harde kopbal gaf de Almeerder goalie het nakijken. 1-0, volledig tegen de verhoudingen op dat moment in maar who cares….
Op het half uur een prima combinatie van de bezoekers waarbij men vrij voor de van Loon kon opduiken, deze wist met zijn zoveelste redding zijn ploeg van een tegengoal te behoeden.
De rust kwam als geroepen voor de gastheren die met de 1-0 voorsprong hun handen dicht mochten knijpen.

Na de theepauze kwamen de rood-zwarten als herboren uit de kleedkamer en het omgekeerde spelbeeld van dat van de 1e helft was een feit. Direct drong de thuisploeg aan en na een vrije trap die een een simpele prooi was voor de doelman van de bezoekers was het reeds in de 6e minuut raak. Een prachtige goal over vele schijven begon bij een mooie bal op el Kaddari die op snelheid zijn directe tegenstander aftroefde. Hij legde de bel terug op Harsevoort die met een slim overstapje de op de 16 staande Dinc in stelling bracht. Deze twijfelde geen seconde en schoot onberispelijk en hard in de verre hoek ver buiten bereik van de doelman, 2-0.

Deze tegenslag kwamen de bezoekers niet meer te boven. Hoewel zij op zoek gingen naar de aansluiter, de thuisploeg liet het balbezit in die fase aan de blauw-witten, konden zij deze niet bewerkstelligen. Er was nog wel een twijfelachtige situatie in het strafschopgebied van de thuisploeg. De aanvaller toog richting van Loon, maar werd door Toonen de doorgang belet. Volgens de arbiter ging de Buitenboys spits te nadrukkelijk op zoek naar een strafschop en werd beloond met een gele prent vanwege een vermeende schwalbe.
In de 73e minuut kon Dinc de wedstrijd beslissen, na 3x zijn tegenstander te hebben uitgekapt had hij de hoek voor het uitzoeken echter verdween zijn schot recht op de vuisten van de doelman.

Buitenboys bleef het wel proberen maar verder dan enkele kleine mogelijkheden in de slotfase kwam men niet meer, Een schot van rand 16 dat in 2 instanties werd gekeerd door van Loon was nog het meest gevaarlijk. Toen Dorrestijn voor het laatst floot kon de thuisploeg wederom 3 punten bijschrijven.
Volgende week wacht de “topper” in de 3e klasse C tegen de plaatselijke FC in Hilversum. Dan zullen de Huizers scherper aan het duel moeten beginnen dan vandaag anders loopt men de kans in de beginfase al tegen een onoverbrugbare achterstand taan te kijken.

Rob M.