sc AH ’78 3 wint “kleine” derby

HSV De Zuidvogels 5 – sc AH ’78 3   1-3

Terwijl aan de andere kant van het hek de Derby van Huizen werd gespeeld, trad sc AH ’78 3 aan tegen Zuidvogels 5. Beide teams waren nog ongeslagen. Lekker weer, mooi veld en genoeg aanhang voor onze jongens. Alle ingrediënten voor een mooie pot voetbal.

Zuidvogels begon zeer goed aan de wedstrijd. Een half uur lang zette het team vroeg druk. Het derde wist daar weinig raad mee. Al in de tweede minuut was het bijna raak. Van dichtbij kon één van de snelle aanvallers van Zuid ongehinderd inschieten. De bal verdween net naast de goal.
Maar na zes minuten was het dan toch 1-0. Een prima aanval over de linker kant werd goed ingeschoten. Zuidvogels bleef de aanval zoeken. Max redde goed bij een één tegen één situatie,  Elmar kopte een bal van de doellijn en Edinho kon nog net een bal blokken toen een aanvaller van Zuidvogels op punt stond de 2-0 in te schieten.

Pas toen sc AH ’78 3 na een half uur het tactisch had omgezet, kwam men aan voetballen toe. Mike kwam goed door maar schoot helaas naast. In de 44e minuut kon Edinho een hoekschop van dichtbij inschieten. Opgelucht begon het derde aan de thee.

Inval coach Max (coach Tony nog op Ceram) benadrukte dat Zuidvogels niet de hele wedstrijd deze druk kan volhouden. Er zal ruimte ontstaan om te voetballen. Het eerste kwartier van de tweede helft was dan ook de beste periode van sc AH ’78 3. Er ontstonden mogelijkheden. Helaas was vaak de laatste pass net niet goed genoeg.
Na tien minuten schoot Jarmo een vrije bal, net buiten de zestien meter,  prachtig in. Het spel zakte wat weg zonder dat Zuidvogels echt gevaarlijk werd.

In de 20e minuut liep één van de spelers van Zuidvogels een vervelende enkelblessure op. Het spel lag wel 15 minuten stil om deze speler te behandelen. De wedstrijd werd definitief in het slot gegooid toen Edmar een vrije bal in de kruising schoot. Na 15 minuten blessuretijd floot de zeer goede scheidsrechter af en kon sc AH ’78 drie punten bijschrijven.

Wij wensen de speler van Zuidvogels die geblesseerd afhaakte een goed herstel.

Het team verliet het bekende “Zuidje” om zich te storten in het Oktoberfeest in de eigen kantine. Het bleef lang onrustig in het dorp.
Volgende week probeert sc AH ’78 3 een vriendschappelijke wedstrijd te spelen.

Wij houden u op de hoogte.

Mena Muria