AH_78_logo
Zaterdag  21 oktober 2017
Sportpark “Crailoo”, Hilversum
Toeschouwers: 250
Scoreverloop: 90+3. Harsevoort (0-1)

 

AH ’78 speelt Hilversum in extremis naar 1e competitie nederlaag!

Alle ingrediënten waren deze middag aanwezig voor een mooie topper in de 3e klasse C. Een ogenschijnlijk prachtige grasmat (deze bleek tijdens de wedstrijd echter een centimetertje of wat te lang want snel combinatiespel was nauwelijks mogelijk), een heerlijk zonnetje en veel publiek. Wat wil je als speler nog meer?

Daar waar Hilversum het gewoonlijk van hen aanvallende intenties moet hebben koos trainer Bonsink vandaag voor een behoudend begin. Veelal werd het speeltuig achterwaarts gespeeld, iets dat weinig krediet van het altijd kritische Hilversumse thuispubliek opleverde: “Naar voren” was een veel gehoorde kreet op de tribune.
Daar waar de bezoekers de thuisploeg het spel wilde laten maken kwamen deze in de beginfase weinig dreigend op de Huizer speelhelft. Tevens de verdienste van de zeer geconcentreerd spelende en goed gepositioneerde Huizer ploeg.

Wanneer de bezoekers in balbezit waren oogden zij dreigender dan de thuisploeg, het 1e “gevaar” kwam in de 8e minuut waar op rand 16 een schot van Dinc door de groen-witte defensie werd geblokt.
De eerste echte dreigende aanval van de thuisploeg, in de 13e minuut, was ook direct de 1e echte grote kans in de wedstrijd. Vanaf de rechterflank werd een prima voorzet afgeleverd. In de 5 meter had MacDonald de bal voor het inkoppen. Zijn inzet verdween ruim naast de Huizer goal.

Niet veel later, 19e minuut, een goede mogelijkheid voor el Kaddari die prima de dieptebal van Honing net niet helemaal onder controle kon krijgen en de Hilversumse goalie wist al twijfelend uitkomend in 2 instanties te redden.
Na dit moment kwam de thuisploeg iets nadrukkelijker in de wedstrijd en werden vooral via de razendsnelle Tonnie Cusell gevaarlijk over de flank. Huizer back Frankin had tegenover deze behendige speler een moeilijke middag, maar hield zich aardig staande.

De volgende 100% kans was eveneens voor de thuisploeg. De anders zo trefzekere Huymans, die deze wedstrijd verder prima werd geneutraliseerd door Honing, kreeg een “niet te missen”kans. Volledig vrijstaand op een metertje op 11 werd zijn inzet nog ternauwernood door de Huizer defensie geblokt en tot hoekschop verwerkt.
In de 39e minuut een vrije trap voor de Huizers op 18 meter van de goal.
Honing zette zich er achter en schoot recht op de doelman. Niet veel later uit een afgeslagen vrije bal nam el Kaddari het speeltuig ineens, ook deze werd een simpele prooi voor de goalie.
Zo eindigde de 1e helft met de beste kansen voor de thuisploeg en enkele slecht uitgespeelde, goede mogelijkheden, voor de bezoekers met 0-0.

Toen, de overigens goed leidende scheidsrechter Vriesenga, floot voor de start van de 2e helft leek het er even op dat beide ploegen de schroom van zich afgooide en beide vol voor de winst wilden gaan.
In het eerste kwartier ging het spel in hoog tempo op en neer, zo kreeg Huymans een prima schotkans, hoog over en wist el Kaddari, na een prima omschakeling, niet een van zijn twee medespelers te bereiken. De doelman wist zijn voorzet simpel te onderscheppen.
Na een miscommunicatie in de laatste linie van de bezoekers tussen Renes en doelman van Loon, had Cusell de bal simpel voor het intikken, tot ontsteltenis van een ieder die supporter van de thuisploeg was verdween de bal voorlangs de Huizer goal.

Na dit moment zakte het spelpeil naar een bedenkelijk niveau (aan beide kanten) en leek het er op dat wedstrijd in een 0-0 zou eindigen of dat degene die zou scoren ook de winnaar zou worden.
Vrije trappen specialist Huymans kreeg namens de thuisploeg nog een mooie mogelijkheid op en metertje of 20 van de goal. Zijn inzet verdween echter in de Huizer muur.
In de 83e minuut wisten de gastheren, na een afgeslagen Huizer aanval, de razendsnelle Cusell te lanceren. Deze leek vrij op weg naar van Loon maar met een uiterste inspanning wist Toonen hem met een sliding van zijn vrije doorgang te beletten.

Een ieder ging al uit van een puntendeling tussen de nummer 1 en 2 van de ranglijst…………. Tot in de 93e minuut Djoey Dorrestijn van de rechterkant een voorzet afleverde welke rond de 11 meter door Harsevoort prima op de goal gekopt werd. Weliswaar in de verre hoek, maar ogenschijnlijk houdbaar voor de Hilversummer goalie. Echter verkeek hij zich, of werkte het speeltuig zelf over de doellijn maar de 0-1 verscheen op het scorebord.

Zuurheid alom op de tribune van de thuisploeg waar men vooral de complimenten gaf aan het centrale verdedigingsduo Renes/Toonen van de bezoekers, maar om hen de credits voor deze overwinning te geven zou onterecht zijn. De ploeg van trainer Daan Hidden acteerde vandaag als een hecht collectief en bleef strijden tot de laatste minuut voor een goed gevolg. Zie hier het resultaat, men neemt de koppositie over van FC Hilversum!

Volgende week de thuiswedstrijd tegen Cobu Boys, waar deze lijn doorgetrokken dient te worden. Geconcentreerd en collectief spel leiden in het algemeen tot mooie resultaten.

Rob M.