AH_78_logo
Zaterdag  28 oktober 2017
Sportpark “Stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 60
Scoreverloop: 62. Dinc (1-0), 81. Marciano (1-1).

 

Lamlendig AH ’78 mag blij zijn met punt.

Vandaag mocht de thuisploeg blij zijn dat men uiteindelijk met 1 punt van het veld af kwam. De gasten uit Amersfoort lieten (vooral in de 1e helft) zien waarvoor zij gekomen waren en de thuisploeg liet dat gemakkelijk toe.
Reeds in de 2e minuut wierp de tactiek die Cobu Boys hanteerde, langen ballen van achteruit, al bijna direct zijn vruchten af. Het was doelman van Loon die prima anticipeerde op de diepe bal, zijn doel goed verkleinde en de volledig vrijstaande spits van scoren wist te beletten. Een waarschuwing voor de thuisploeg zou je denken. Niets was minder waar, men bleef ver onder de maat voetballen en gaf de bezoekers alle mogelijkheid om tot scoren te komen.
De Huizers mochten blij zijn dat het na 45 minuten nog 0-0 was, wanneer de voorwaartsen van de bezoekers scherp en doeltreffend waren geweest had de achterstand bij rust al onoverbrugbaar kunnen zijn.

Zij dachten ook op voorsprong te komen in de 14e minuut, echter bleek de voorzet (waaruit werd gescoord) over de achterlijn te zijn geweest waardoor dat feest niet doorging. Daarvoor hadden de bezoekers nog een levensgrote kans in de 8e minuut, vanaf een meter of 11 werd het speeltuig hoog over geschoten.
De eerste redelijke mogelijkheid voor de thuisploeg, in de 10e minuut. Dinc was op links weg en gaf een mooie voorzet op Mounir, zijn schot verdween rakelings over. Na 15 minuten hadden de bezoekers hun 3e 100% kans gecreëerd, de inzet een rollertje was een eitje voor van Loon.

Daar waar de thuisploeg het gewoonlijk van goed voetbal moet hebben ging men mee in het “lange ballen spel” van de bezoekers. Het was duidelijk dat dit niet in de aard van de ploeg zit daar deze zo goed als zonder gevaar waren. Toen er eindelijk weer eens een “echte” aanval opgezet werd (31e minuut) dacht de thuisploeg op 1-0 te komen. Echter toen Mounir de voorzet van Dorrestijn binnenliep werd deze afgekeurd vanwege buitenspel. Zeer twijfelachtig, wanneer je een sprint moet trekken van ruim 10 meter lijkt het me sterk dat je op moment van spelen voor de bal zou hebben gelopen, maar goed…. Triester is dat Mounir bij deze aanval lelijk ten val kwam en hierbij zijn elleboog dusdanig geblesseerd heeft waardoor deze in het gips zit. Vanaf mijn kant, heel veel sterkte Appie!

Vlak voor rust nogmaals een grote mogelijkheid voor de bezoekers, volledig vrij voor doelman van Loon werd de bal hopeloos over geschoten, wederom kwam de thuisploeg goed weg, het rustsignaal kwam dan ook als geroepen.

Bij aanvang van de 2e helft een iets scherper AH ’78 echter zonder grote kansen te creëren. Ook bij de bezoekers in de beginfase geen grote kansen. Na 10 minuten in de 2e helft mocht de thuisploeg het met een mannetje minder proberen. Honing kreeg zijn 2e, makkelijk gegeven, gele prent en kon vroegtijdig gaan douchen. De eerste mogelijkheid voor de thuisploeg kwam in de 62e minuut toen Dinc zich achter een vrije bal op een meter of 20 mocht posteren. Zijn inzet, om het muurtje heen, verdween in de korte hoek achter de verbouwereerde doelman van Cobu Boys. 1-0, op dat moment tegen de verhoudingen in maar who cares…..

Na de 1-0 kreeg de thuisploeg meer overwicht, ondertussen nog wel een prima mogelijkheid voor de gasten, echter was wederom van Loon op zijn post. In de 67e minuut wederom een vrije trap op een identieke plek als waaruit Dinc scoorde, ditmaal verdween zijn inzet in het zijnet. Nog geen 5 minuten later had Dorrestijn de 2-0 op zijn schoen. Via een been van een verdediger en de paal kwamen de gasten met de schrik vrij.
Niet veel later konden ook de mannen uit Amersfoort met 10 man verder (ook hier 2x makkelijk geel). Dit gaf wel enige ruimtes op het veld, maar er werd niet van geprofiteerd.

Dat de bezoekers in de 81e minuut op gelijke hoogte kwamen was wel terecht, echter de manier waarop ….. zeer dubieus. Een ingeschoten bal werd door de arm van Dorrestijn van richting veranderd. De scheidsrechter floot direct voor een (terechte) strafschop. Nog geen 2 seconden later toen de bal achter van Loon tegen het net kwam gaf hij plots een doelpunt. Deze had dus niet geteld mogen worden!
Beide ploegen kregen in de laatste 10 minuten nog enkele mogelijkheden maar wisten deze niet goed uit te spelen en zo eindigde deze wedstrijd met het eerste puntverlies voor de thuisploeg en mocht men uiteindelijk blij zijn met een puntje.

Volgende week wacht in Nieuwer ter Aar NITA, er zal op een andere manier voor de dag gekomen moeten worden wil men de ploeg met de minste verliespunten blijven!

Rob M.