sc AH ’78 3 wint topper tegen BVV ’31 3

sc AH ’78 3 – BVV  ’31 3  2-1

Zaterdag stond de topper tegen BVV 3 op het programma . Ook vorig seizoen streden beide teams tegen elkaar. In de competitie was AH 3 de sterkste, In de Beker won BVV 3. Met lekker veel publiek, een lauw zonnetje en een wat glad veld trapte de teams af om 14.30 uur.
Het derde was enigszins gehandicapt. Joshua, Julian en Deyalo bleven geblesseerd aan de kant. Elmar had net deze zaterdag een weekendje weg gepland.

Al in de eerste minuut had de thuisclub de score kunnen openen. Julen werd volledig vrij gespeeld maar schoot zeven meter alleen voor de keeper naast. Maar ook BVV kreeg in de eerste tien minuten zijn kansen. Een schot in de korte hoek werd goed gepakt door Max. En een doelpoging uit  een hoekschop werd door Tjandee van de lijn gewerkt.

Toch behield sc AH ’78 optisch een veldoverwicht. In de 15e minuut kon Edinho uit een hoekschop de 1-0 inkoppen. Helaas viel een paar minuten later Julen uit met een hamstringblessure.
sc AH ’78 hield een veldoverwicht. Maar hele grote kansen kreeg het niet. Wel schoten Edmar en Jarmo nog een keer van afstand. Maar deze ballen verdwenen naast de goal.

Na rust bleef Mike op de bank omdat hij toch last kreeg van zijn oude blessure. Gelukkig kon Stefan de sitspositie innemen. BVV nam het initiatief en hield dat de hele tweede helft.
Het werd nog moeilijker voor AH ’78 toen Suanssa voor tien minuten naar de kant werd gestuurd. Ondanks het overwicht van BVV kwamen zij nauwelijks in de zestien meter van AH ’78. Het hele team stond goed en werkte hard.

Een kwartier voor tijd kon de thuisclub zelfs op 2-0 komen. Suanssa schatte  een breedte bal in de achterhoede van BVV goed in en kon deze onderscheppen. Zijn voorzet werd door Stefan hard afgewerkt. BVV bleef aanvallen en maakte in de 90e minuut uit een scrimmage voor de goal de 2-1. De drie minuten blessuretijd was te kort om ook nog de  2-2  te maken.
sc AH ’78 3  had de topper tegen BVV’31 3 met 2-1 gewonnen. Gezien het spelbeeld niet geheel verdiend. Maar het derde mag trots zijn op de getoonde inzet.

Het was jammer dat een dergelijke mooie wedstrijd wordt ontsierd door een incident met een toeschouwer die denkt het team te helpen maar door zijn gedrag juist het team in de problemen brengt. Het derde stelt het op prijs als men komt kijken en het team support geeft. Maar als men zich niet kan beheersen en sportief gedrag niet als uitgangspunt kan nemen, is men niet welkom.
Het derde dankt de kaderleden van sc AH ’78 dat men het incident op een goede en waardige wijze heeft opgelost. Zo laat de vereniging zien voor welke waarden men staat.

Volgende week gaat het team naar SDO waar een volgende uitdaging staat te wachten.

Stand:

  1. SC AH ’78 3  5-15
  2. NVC 2  6-13
  3. BVV ’31 3  3-6

Mena Muria