AH_78_logo
Zaterdag  18 november 2017
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 180
Scoreverloop: 8. Waterwijk (0-1), 75. Dinc (1-1), 79. Waterwijk (1-2), 85. Stolwijk (2-2), 90+1 Dinc (3-2)

AH ’78 stuurt koploper Waterwijk met eerste competitienederlaag terug naar Almere.

De ploeg uit Almere die volgens trainer Ed Otten een beter elftal zouden hebben dan de Huizers en wel even de 1e periodetitel zouden gaan veroveren (hoogmoed komt na de val) kwamen van een koude kermis thuis na een bezoek aan het Huizer stadspark.
Op het moment van aanvang van de “topper” in 3C kwam het met de spreekwoordelijke “bakken” naar beneden en hadden beide ploegen daardoor te maken met een zwaar bespeelbaar speelveld.

Beide ploegen begonnen vrij aftastend aan de wedstrijd. echter waren de bezoekers meer  gedreven en toonden meer de inzet om de wedstrijd met een goed resultaat te willen beëindigen. Tot grote kansen leidde dit niet in het eerste kwartier.
Behalve een zondagsschot in de 8e minuut, vanaf een meter of 25 werd geschoten en plots lag het speeltuig in de kruising achter de kansloze van Loon, kwamen ook de bezoekers niet voor in het aanvalsspel. Derhalve wel de 0-1 voorsprong.

Na deze goal zou je als AH-supporter verwachten dat de thuisploeg, die ook weet wat er op het spel staat, vol overgave zou gaan jagen op minimaal de gelijkmaker. Het werd wel geprobeerd, maar veelal ging het fout in de laatste fase van de aanvalsdrift, de eindpass.
En werd dan wel een keer de eindpass goed afgeleverd ging gedecideerd de vlag van het vlaggenmannetje van de bezoekers de lucht in, welke zonder enige twijfel opgevolgd werd door de leidsman van vandaag. Zodoende werd iedere dreigende aanval van de thuisploeg teniet gedaan.

In de 16e minuut wist van Loon de thuisploeg met een prima redding, hard schot in de korte hoek, te behoeden voor een 0-2 achterstand. ook in de 29e minuut dachten de bezoekers middels een vervaarlijk stuiterend puntertje doel te kunnen treffen. Ook nu stond van Loon de 0-2 in de weg.
En daar waar de thuisploeg toch zocht naar de gelijkmaker moest men op de hoede blijven voor een razendsnelle uitbraak. Zo ook in de 42e minuut, waar, de vandaag beste man aan Huizer zijde (Berwout Toonen) de doorgebroken speler met een prima sliding wist af te stoppen tot een 1-op-1 doorgang naar de Huizer goalie.
Ruststand 0-1.

Bij aanvang van de 2e helft hoop je dan op een strijdlustige thuisploeg, de druk voorwaarts was er wel en het eerste schot van Chahider verdween zonder gevaar over de Almeerder goal.
Toch blijft de ploeg zoeken naar een te moeilijke oplossing in vooral de eindpass en lijkt de wedstrijd op een overwinning af te stevenen voor de bezoekers.

Echter zat het venijn van deze wedstrijd in de staart, het laatste kwartier wel te verstaan. Net zoals de bezoekers, uit het niets op voorsprong kwamen, kwamen de gastheren op gelijke hoogte. Alleen was dit geenszins een zondagsschot maar een prima individuele actie van Dinc in de 16-meter afgerond met een onhoudbare inzet. In de 75e minuut zorgde hij voor de 1-1.

Heel lang kon de thuisploeg niet genieten van deze gelijkmaker. 4 minuten later wisten de bezoekers hun vermeende 1e periodetitel al weer “veilig te stellen”. Vanuit een rommelige situatie rondom de achterlijn kwam het speeltuig via-via bij een vrijstaande speler die wel raad wist met dit buitenkansje en de 1-2 simpel kon binnen schuiven.

Daar waar het in de 1e helft bij de thuisploeg aan ontbrak, passie en strijdlust, kwam dit plots boven. Vol ging men voor een beter resultaat dan dat wat op dat moment op het virtuele scorebord stond, en met resultaat.
Dit resulteerde in de 85e minuut in een prima mogelijkheid middels een vrije trap op 20 meter voor de Almeerder goal. De inzet van Dinc werd door de Almeerder goalie prima verwerkt tot een hoekschop.

Vanuit deze corner steeg Stolwijk, als Michael Jordan in zijn goede tijden, boven alles en iedereen uit en kopte knalhard de gelijkmaker tegen de touwen,
Na deze gelijkmaker nog een kleine 10 knotsgekke minuten waarin beide ploegen vol voor de overwinning gingen en er ruimte lag achter beide verdedigings linies.

Toch waren de grootste kansen voor de thuisploeg in deze fase. Zo kreeg el Kadarri een dot van een kans in de 88e minuut. Vrij voor de Almeerder doelman verdween zijn, te wilde inzet, ruim naast de goal. Dit tot opluchting van alles en een ieder dat Waterwijk een warm hart toe droeg.
Echter liet hij niet veel later zien dat hij wel degelijk een beslissende actie in huis heeft. Weggestuurd over de flank stuurde hij na een onnavolgbare actie zijn directe tegenstander het bos in en gaf vanaf de achterlijn een prima voorzet op Dinc.
Deze twijfelde geen seconde en schoot vol overtuiging de 3-2 in het dak van de goal. Al was dit al in de extra tijd, de treffer kwam niet onverwachts.
Niet veel later het laatste fluitsignaal van de arbiter van dienst en de thuisploeg kon tevreden terugkijken op het eindresultaat en dropen de bezoekers met de staart tussen de benen af naar Almere!

Bleef nog het vergeven van de 1e periodetitel. AH ’78 deed wat het moest doen, winnen van de koploper, echter wist de concurrent in deze periode op een ander veld een dusdanige uitslag neer te leggen dat zij er met de 1e periode vandoor weten te gaan.
De ploeg uit Huizen blijft gedeeld koploper en mag zich gaan opmaken voor een volgende zware competitiewedstrijd (25 november) in Bussum tegen BFC.

Rob M.