AH_78_logo
Zaterdag  25 november 2017
Sportpark “Meerweg”, Bussum
Toeschouwers: 150
Scoreverloop: 4. Posthuma (1-0), 11. van der Geest (2-0), 39. Posthuma (3-0), 56 Blaauw (4-0), 60. Posthuma (5-0), 86. Wassili (6-0), 89. Blaauw (7-0).

Onthutsend slap AH krijgt oorwassing in Bussum.

Na vorige week zaterdag een prima resultaat geboekt te hebben, 3-2 overwinning op de koploper die week, zou je denken dat men met vertrouwen zou afreizen naar Bussum om daar 3 punten te proberen te veroveren en de plek bovenin de ranglijst te verstevigen.
Na 90 minuten voetbal (van één kant dan) was daar absoluut geen sprake van.

Bij het zien van de uitslag zou je denken aan een “off-day” van de Huizers maar daarmee doe je de prestatie van de gastheren te kort. Vanaf de 1e minuut liet de ploeg uit Bussum zien dat zij niet van plan waren de punten cadeau te doen en lieten zien hoe je als team een wedstrijd dient te spelen!
Bij balbezit van de bezoekers werden deze direct vol afgejaagd en met succes. De rood-zwarten wisten het speeltuig nauwelijks in de ploeg te houden en bijna iedere passing kwam niet bij een medespeler aan. Zelfs balletjes over een meter of twee verdwenen zomaar over de zijlijn.

De thuisploeg kon daarentegen naar hartenlust combineren, hen werd geen strobreed in de weg gelegd om te strooien met prima steekballetjes en ballen achter de laatste linies van de Huizers.
Hier wisten de snelle en behendige voorhoedespelers van de thuisploeg wel raad mee en het was dan ook in de 4e minuut al direct raak.
Wederom slordig balverlies in de laatste linie van de bezoekers gaf aanvoerder en spits Posthuma een vrije doorgang, deze wist wel raad met deze buitenkans en zorgde voor de 1-0.

In de 11e minuut al de 2-0. Vanuit een hoekschop, na de zoveelste aanval van de Bussumers, kon achterin de 16 meter de opgekomen van der Geest volledig vrijstaand een hoek uitzoeken en simpel binnen koppen.
In de 39e minuut de 3-0, Wederom vanuit een spelhervatting, nadat Toonen, één van de weinige aan de kant van de bezoekers die wel de benodigde inzet liet zien, aan de noodrem moest trekken. De vrije trap werd op de elf meter simpel en wederom volledig vrij ingekopt door spits Posthuma.

Dat de ruststand “slechts” 3-0 was hadden de bezoekers te danken aan doelman van Loon die enkele prima reddingen verrichtte en aan de thuisploeg die nog enkele uitstekende mogelijkheden onbenut liet.

In de 2e helft verwacht je dan meer strijdlust van de ploeg die op de 2e plek staat in de ranglijst. Niets was minder waar, het spelbeeld bleef hetzelfde als in de 1e helft. Niets ging goed bij de bezoekers en bij BFC liep het, uiteraard gesteund door de 3-0 voorsprong, als een goed geoliede machine.

In de 56e minuut alweer de volgende goal, een voorzet van de zijkant kon door  Blaauw ineens genomen worden en hij liet hiermee van Loon kansloos. 4-0. De Bussumer goalie zal het wel koud hebben gehad deze wedstrijd want tot op dit moment heeft hij werkelijk niet 1 redding hoeven plegen en waren enkele terugspeelballen zijn deelname aan het spel. Ondertussen bleef de thuisploeg lekker combineren en jagen op het opschroeven van hen doelsaldo.

Uiteindelijk kon de thuisploeg na 90 minuten met een 7-0 overwinning uitermate tevreden van het veld stappen, de 5-0 van wederom Posthuma kwam ook vanuit een spelhervatting, de voorzet viel vanuit een klutsmoment voor zijn voeten en het was wederom simpel raak.
In de eindfase van de wedstrijd, de laatste 4 minuten, zelfs nog 2 doelpunten. De 6-0 van Wassili kon vrij worden ingeschoten na een voorzet van de flank en het slotakkoord kwam op naam van Blaauw die zijn 2e van de wedstrijd kon maken.

Een bittere pil dus voor de ploeg die zo mooi op de 2e plek stond en wedstrijden tegen ploegen die goed voetbal lieten zien tot vandaag veelal in hun voordeel wist te beslissen.
Maar wanneer je met een instelling speelt zoals vandaag, een enkeling daargelaten, ga je geen potten breken en zal ook de wedstrijd van volgende week (thuis tegen de rode lantaarndrager de Meer) een zware opgave worden.

Rob M.