sc AH ’78 3 wint thriller in Den Dolder

 DOSC 3 – sc AH ’78 3   2-3

Ik geef het u te doen. Elke week weer proberen om ongeslagen te blijven. Sterker nog. Om zonder puntverlies te blijven. Het derde is er in geslaagd om ook zijn zevende wedstrijd in de competitie te winnen. Maar dat was op het nippertje.
Omdat het derde een anderhalve competitie speelt, mocht het al voor de tweede keer dit seizoen tegen DOSC aantreden. Thuis werd er makkelijk met 7-0 gewonnen. Maar DOSC had tegen SDO (5-2 winst) al laten, dat er progressie in het team zit.

DOSC startte net als de laatste tegenstander met een 4-4-2 opstelling. Met compact spel en snelle counters wilde men het sc AH lastig maken. Toch lag de bal er na 4 minuten al in. Suanssa zette goed door en kon zijn eigen actie fraai afronden. Misschien dat door de vroege voorsprong de concentratie wat afnam.
Ook al had Mike in de 10 en 15e minuut  de 2-0  op zijn schoen. Maar van dichtbij mikte hij eerst naast en later redde de keeper goed.

De counters van DOSC hadden uiteindelijk succes. Twee keer stond men niet goed opgesteld bij balverlies op het middenveld. De razendsnelle spits van DOSC maakte daar in de 20e en 22e minuut goed gebruik van. Zeker de tweede goal was een beauty  aan de kant van DOSC.
Door de 2-1 achterstand schrikt het derde weer wakker. De druk werd opgevoerd. In de 32e minuut schoof Edinho goed in en met zijn schot passeerde hij de keeper. Op slag van rust schoot Edmar nog goed in. Maar de keeper van DOSC keerde dit schot.

De tweede helft begon uitstekend. Een goede aanval eindigde bij Jarmo die met een strakke voorzet Gideon bediende. Deze scoorde fraai de 2-3. In de 4e minuut was het Edmar die weer tegen de keeper opschoot. In de 10e minuut had Mike een penalty verdiend toen hij in de zestien meter werd neergehaald.
De wedstrijd werd wat grimmiger. Misschien had de scheidsrechter wat strakker moeten fluiten. Mike werd weer aangetikt waardoor hij natrapte. De speler van DOSC voor tien minuten er af en Mike voor de overige 25 minuten.

In de tien minuten tien tegen tien raakte sc AH tweemaal de paal. Eerst was het Edinho die koppend de paal raakte en even later Jarmo met een prima schot. Het laatste kwartier werd het toch nog penibel.  Met wat lange ballen in de zestien meter moest sc AH oppassen. Echt grote kansen waren er overigens niet voor DOSC. Na 94 minuten floot de scheidsrechter af  en gaan de punten mee naar Huizen.

Volgende weer speelt het derde weer thuis. Na de wedstrijd van sc AH ’78 1 mag men om 16.30 uur aantreden tegen Altius 4.
Wij hopen u dan weer te zien.

Stand:

  1. sc AH ’78 3   7-21
  2. NVC 2   7-14
  3. Altius 4   5-10

Mena Muria