AH_78_logo
Zaterdag  2 december 2017
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 40
Scoreverloop: 17. Jaffaoui (1-0), 41. Harsevoort (2-0), 76. van Erkel (3-0), 81. Honing (4-0).

AH ’78 doet wat het moet doen.

In een wedstrijd waarin je als “gepretendeerde” titelkandidaat op eigen veld mag aantreden tegen de nummer laatst op de ranglijst valt er eigenlijk geen eer te behalen.
De 4-0 overwinning komt dan ook inderdaad over zoals de wedstrijd zich voordeed.

Vanaf het eerste fluitsignaal waren de gastheren heer en meester en speelde het spel zich voornamelijk af op de speelhelft van de Amsterdamse bezoekers. Veelvuldig werd het doel van de bezoekers gezocht echter ontbrak het vaak aan de beslissende eindpass om vroegtijdig de score te openen.
Sporadisch kwamen de bezoekers er middels een diepe bal of een omschakeling uit maar bleken dan ongevaarlijk voor de Huizer goal.

De eerste mogelijkheid in de 6e minuut, kwam voort uit een prima bal van Honing die Harsevoort aanspeelde. Vanuit de draai verdween diens inzet over de goal van de Amsterdammers.
De Huizers bleven het gevaarlijkst, echter kwam de beste kans op naam van de bezoekers. Uit een corner kwamen de gastheren met de schrik vrij, het speeltuig belandde via het hoofd van een Huizer verdediger en de lat niet in de goal en de stand bleef 0-0.

Direct vanuit de tegenstoot dan toch de terechte 1-0, Jaffaoui beproefde zijn geluk middels een schot vanaf de flank en via de voet van een Amsterdamse verdediger verdween de bal achter de doelman.
Na deze goal werd de druk van de thuisploeg alleen maar groter en het wachten was op de volgende treffer, deze volgde echter pas in de 41e minuut, nadat de thuisploeg nog enkele prima mogelijkheden onbenut liet.
Harsevoort kreeg vanuit een hoekschop de bal voor zijn voeten, twijfelde geen moment en schoot onberispelijk de 2-0 tegen de touwen.

Dat het met het rustsignaal slechts 2-0 was had de thuisploeg toch wel aan zichzelf te danken. Was het baltempo en de bewegelijkheid iets hoger geweest, en dat heeft de ploeg in zich, dan had men zeker al een onoverbrugbare voorsprong gehad.

Met aanvang van de 2e helft ging het tempo in de wedstrijd zelfs nog iets omlaag, hetgeen de bezoekers in de kaart speelde, deze kregen op bepaalde momenten zelfs meer druk richting de goal van doelman van Loon zonder hem echt op de proef te stellen.
Wanneer de thuisploeg het tempo weer iets opschroefde bleken de bezoekers zeer kwetsbaar.
Met meer voorwaartse druk en dus meer risico achterin bleek het dat doelman van Loon bij de les bleef, een slippertje op de middenlijn gaf doorgang voor een Amsterdamse voorhoedespeler maar de Huizer goalie wist deze uitbraak te verijdelen.

De wedstrijd werd steeds rommeliger, onzorgvuldigheid bij de thuisploeg en het niet beter kunnen van de bezoekers. Het laatste kwartier werd de druk op de goal van de bezoekers groter en groter. Zo miste van Erkel, net ingevallen, zijn eerste mogelijkheid, hij schoot op de voeten van de Amsterdamse doelman.

Niet veel later, ondertussen de 76e minuut, dan toch de 3-0 voor de thuisploeg. Vanuit de achterste linie stuurde de Boer el Kadarri weg, deze gaf een afgemeten voorzet welke door van Erkel prima werd afgerond, 3-0.
De mooiste goal van de wedstrijd kwam niet veel later (81e minuut) . De altijd onverzetbare Berwout Toonen veroverde langs de zijlijn, op de helft van de tegenstander, met een prima sliding het speeltuig en leverde een geweldige voorzet af bij Benny Honing. Op de rand van de 16 ramde hij deze in het dak van de goal en bepaalde zo de eindstand op 4-0.

Een prima overwinning derhalve met het oog op de wedstrijd van volgende week, dan staat er wederom een “topper” op het programma in de 3e klasse C. De ploeg van Daan Hidden mag het dan, in Hilversum,  opnemen tegen de huidige koploper en “oude” ploeg van de Huizer oefenmeester.

Rob M.