Bijblijven of afhaken voor sc AH ’78 1

Zaterdag 9 december staat er weer een topper op het programma in de zaterdag 3e klasse C. Op sportpark Berestein is koploper Altius gastheer en ontvangt de op de 3e plek bivakkerende ploeg uit Huizen.
De oranjehemden uit Hilversum staan momenteel 2 punten voor op de Huizer stadsparkbespelers.

De beide ploegen zijn zeker geen onbekenden van elkaar en hebben al menig duel met elkaar uitgevochten. Veelal waren dit duels waarin men zeer aan elkaar gewaagd was.
Zo ook afgelopen seizoen, toen beide duels eindigden in een 1-1 gelijkspel. In beide wedstrijden wisten de Hilversummers in de slotfase een achterstand recht te trekken. De gasten zijn dus alvast gewaarschuwd voor de veerkracht van de ploeg van trainer Herman Wallenburg.

De Hilversummers, momenteel trots koploper, doen al jaren mee in de top van de 3e klasse en lijken nu echt hun zinnen te hebben gezet op directe promotie naar de 2e klasse.
Iets dat ook de ambitie is van de Huizers, die dit seizoen prima zijn begonnen en ook nu, net zoals de afgelopen jaren, weer bovenin meedraaien.
Derhalve dus op voorhand een wedstrijd waar beide ploegen absoluut niet gebaat zullen zijn bij een nederlaag. De Hilversummers zullen dan hun koppositie kwijt zijn, waar de Huizers bij een nederlaag het “gat” met de koploper zien oplopen naar 5 punten. Niet onoverbrugbaar, maar toch.

Voor de trainer van de Huizers, Daan Hidden, een terugkomst op het “nest” waar hij afgelopen seizoen nog de scepter zwaaide en in de nacompetitie net de promotie naar de 2e klasse mis liep. Daarbij komt de prima prestatie die hij met Altius in de districtsbeker (halve finale) wist te bereiken.
Qua ploeg is er bij Altius niet veel veranderd en je zou dus denken dat de huidige Huizer oefenmeester weet waar de achilleshiel bij zijn oude ploeg ligt en zijn equipe dusdanig weet voor te bereiden om hier optimaal van te profiteren.

Een wedstrijd die zaterdagmiddag 9 december (aanvang 14:30 uur) derhalve dan ook zeker een bezoekje waard is.
Tot zaterdag dus op sportpark Berestein aan het Kininelaantje te Hilversum.

Rob M.