AH ’78 krijgt in laatste wedstrijd van 2017 Wartburgia op bezoek.

Helaas was het gehele programma in de 3e klasse C afgelopen zaterdag vanwege sneeuwval afgelast, dus ook de topper tussen Altius en AH ’78 kon geen doorgang vinden. Wanneer er voor deze 11e speelronde een inhaalprogramma is gepland is momenteel nog niet bekend.

Mochten de weergoden ons voor het aanstaande weekend beter gezind zijn en wanneer het veld, onder het sneeuwdek, niet te veel geleden heeft en speelbaar verklaard zal worden krijgen de stadsparkbespelers zaterdag Wartburgia uit Amsterdam op bezoek.
De ploeg van trainer Hans Bergsma heeft een lastige start in deze competitie gehad. Men bevindt zich momenteel op de 12e positie met 10 punten uit 10 wedstrijden. Er werd 3x gewonnen, dat was opvallend genoeg alleen in uitwedstrijden. Zo werd er gewonnen bij BFC! met 1-3, bij de Meer met 1-4 en bij de Vecht met 1-3. Tevens wist men thuis knap een punt te pakken tegen het sterke Olympia ’25 (2-2).

De ploeg uit Huizen is dus gewaarschuwd voor deze onberekenbare tegenstander. Dit blijkt ook wel uit de uitslagen die de ploegen afgelopen seizoen tegenover elkaar op het scorebord lieten noteren. In Huizen wist de thuisploeg uiteindelijk met 4-3 de 3 punten in de wacht te slepen, later in het seizoen in Amsterdam kwam men niet verder dan een 1-1 gelijkspel.
In deze wedstrijden bleken de Amsterdammers vooral fysiek sterk en moest men het van opportunistisch voetbal hebben. Iets dat waarschijnlijk dit seizoen niet veel anders zal zijn.
Taak dus aan trainer Hidden hier een passend strijdplan tegenover te stellen om met een goed gevoel de winterstop in te gaan.

Mocht de wedstrijd, zoals eerder gezegd doorgang vinden zal deze zaterdag 16 december om 14:30 uur de aftrap zijn, met een bal die aangeboden wordt door Jan Keijer (Lood, Zink & Dakbedekking) uit Huizen. De wedstrijd zal onder leiding staan van arbiter Pijlman en de toegang is zoals te doen gebruikelijk gratis.

Tot zaterdag in het Huizer stadspark!

Rob M.