AH_78_logo
Zaterdag 7 september 2018
Sportpark “Eemnes”, Eemnes
Toeschouwers: 100
Scoreverloop: 10. Toonen (0-1), 12. Gooijer (0-2), 20. Eemnes (1-2), 56. Roozeboom (1-3), 66. el Kadarri (1-4), 71. Eemnes (2-4)

AH ’78 plaats zich na 2 gewonnen bekerwedstrijden voor de knock-out fase!

Nadat vorige week VVJ in de beginfase van de wedstrijd al op een (onoverbrugbare) achterstand werd gezet, na 20 minuten stond het 0-3 in het voordeel van de Huizers, werd vandaag ook Eemnes overrompeld. Na 12 minuten hadden de bezoekers al een mooie marge van 2 doelpunten.

Direct vanaf het eerste fluitsignaal drongen de bezoekers Eemnes terug op eigen helft en middels goed combinatiespel kwamen al vlot de eerste mogelijkheden voor de ploeg van trainersduo van Effrink / Schildt.
Zo had Ozturk reeds in de 2e minuut een strafschop verdiend toen hij binnen de beruchte lijnen onreglementair gestuit werd bij zijn doelpoging. De arbiter van dienst zag er er niets in.
Niet veel later toch de beloning voor de aanvalsdrift van de bezoekers, een kort genomen hoekschop werd door el Kaddari uitstekend voor de goal geslingerd waar de instormende Toonen knalhard de 0-1 kon binnenkoppen.

Twee minuten later leken de Huizers al op rozen te zitten, een afstandsschot van Gooijer leek een prooi te worden voor de Eemnesser (veteranen) goalie. Deze ging echter opzichtig de fout in en de 0-2 was een feit.
Evenals de week ervoor gingen de Huizers, na de snelle voorsprong, ook nu onzorgvuldiger spelen en liet men de thuisploeg middels snelle omschakelmomenten terug komen in de wedstrijd.
Zo bleek wel in de 20e minuut, een diepe bal werd door de Huizer laatste linie te gemakkelijk beoordeeld en de jonge voorhoede speler van de thuisploeg wist simpel weg te lopen en de 1-2 langs doelman de Beer te schuiven.

Dit bleek tevens de ruststand.

Ook in het 2e bedrijf waren de bezoekers overduidelijk de betere ploeg, en wisten na ruim tien minuten de marge weer op 2 te brengen door een schitterend genomen vrije trap van Roozeboom.
20 meter van de goal wist hij het leer dusdanig te beroeren dat deze achter de kansloze goalie in de kruising verdween.
Ondanks deze 2 doelpunten achterstand bleef de thuisploeg de verdedigende stellingen (volledig teruggetrokken op eigen helft) bestieren en gokte men op countermogelijkheden.
Dat angst een slechte raadgever is liet el Kaddari in de 66e minuut zien. Een prima voorzet (mij even ontgaan van wie deze kwam) werd door hem, rechts van de goal, vanuit de draai ineens genomen en zo tekende hij met de mooiste goal van de wedstrijd voor de 1-4.
Dat de thuisploeg nog een 2e goal kon maken was te danken aan onnodig balverlies in Huizer gelederen.

Na 93 minuten was het gebeurd in Eemnes en wisten de bezoekers zich verzekerd van de knock-out fase in de districtsbeker doordat buurman BVV ’31 zich heeft teruggetrokken uit deze competitie.
Het bleek derhalve een mooi moment voor trainer van Effrink om zich voldaan te laten interviewen door de NH-media.

Rob M.