Eerste competitiewedstrijd voor de boeg.

Na een gedegen voorbereidingsperiode begint ook de competitie weer, met enkele verrassende nieuwelingen en enkele oudgedienden uit het vorige seizoen.
Zo is de openingswedstrijd van seizoen 2018/2019 direct tegen een ploeg uit die laatstgenoemde groep.

De ploeg van trainersduo van Effrink/Schildt mag het op deze 1e speeldag in eigen huis opnemen tegen Olympia ’25 van trainer Danny Wiersma, vorig jaar nog de eindverantwoordelijke bij 2e klasser TOV. Olympia wist zich na de poule-fase in de districtsbeker net niet te plaatsen voor de knock-out rondes, dit in tegenstelling tot de thuisploeg van deze middag. Deze werden 1e in hun poule (mede door het terugtrekken van BVV ’31).

Een competitiewedstrijd is uiteraard weer iets iets anders, en een goed begin hieraan is uiteraard dat waar beide ploegen naar op zoek zullen gaan. De beide wedstrijden die de ploegen afgelopen seizoen tegen elkaar afwerkten lieten beide een uitslag van 2-1 noteren. Op eigen veld wisten zowel AH ’78 als Olympia ’25 aan het langste eind te trekken. Echter zoals beide uitslagen laat zien blijkt dat men niet veel voor elkaar onder deed.
Hoe zal dat dit seizoen verlopen, voor nu blijft dat gissen….. De enige optie om daadwerkelijk het (eventuele) krachtsverschil tussen beide te zien is door zelf naar het Huizer stadspark te komen en de wedstrijd, die om 14:30 uur zal aanvangen, met eigen ogen te aanschouwen.
Ook de leidsman van dit treffen is een “oude” bekende in de persoon van de heer P. Ambachtsheer.

Tevens danken wij “vriend van de club”, en wellicht de meest trouwe supporter van ons vlaggenschip, de heer Jan vd Schagt voor het sponsoren van de eerste wedstrijdbal van dit seizoen!
Tot zaterdag!

Rob M.