AH_78_logo
Zaterdag 3 november 2018
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 50
Scoreverloop: 68. Gooijer (1-0), 76. Ozturk (2-0 p.), 84. Ozturk (3-0), 90. Musampa (3-1 p.)

AH ’78 boekt eerste overwinning van seizoen 2018/2019.

Vandaag een zeer belangrijke wedstrijd op het programma tegen CTO ’70 uit Duivendrecht dat met 1 punt meer dan AH ’78 net iets hoger op de ranglijst in de 3e klasse C bivakkeert.  Dat betekend dus alle hens aan dek voor de mannen van Bertus van Effrink en Sebastian Schildt. Gelukkig wordt de selectie langzaamaan weer iets groter dus meer keus en concurrentie.

CTO ’70 met in de gelederen oud prof Kiki Musampa ex-speler van Ajax,  Manchester City, Atletico Madrid en Bordeaux (geen slecht rijtje) inmiddels 41 jaar maar nog topfit.
De wedstrijd begint en AH ’78 speelt met veel passie en inzet. Roy van Dijk krijgt 2 goede kansen en Ferhat Ozturk schiet op de paal. Dit alles al na nog geen 10 speelminuten.
CTO ’70 wordt een keer gevaarlijk via Kiki Musampa die de nr. 10 alleen voor de Huizer keeper zet, maar oog in oog met Joffrey de Beer schiet hij naast. Ruststand 0-0.

CTO ’70 wordt een aantal keren gevaarlijk na de rust maar Joffrey redt bekwaam en weet de nul te houden. Ook AH ’78 wordt gevaarlijk via Khalid Hammouti maar de keeper redt goed op zijn inzet.
De inmiddels in de ploeg gekomen Tim Renes kreeg ook een prima mogelijkheid op de 1-0, echter wist ook hij het net niet te beroeren.
Toen na goed doorzetten van Thomas van Middelkoop de bal terug werd gelegd op Gerbert Gooijer en hij hoog, nadat hij met een uitstekende beweging zijn directe tegenstander wist uit te spelen, in het dak van het doel de 1-0 scoorde was eindelijk de ban gebroken. Niet veel later werd Ferhat Ozturk in de mangel werd genomen binnen de 16 en kon de scheidsrechter van dienst niets anders dan een strafschop toekennen aan de thuisploeg. De strafschop werd door Ozturk prima binnengeschoten en de wedstrijd was gespeeld.

Vlak voor tijd wist Duco van Erkel na goed druk zetten de bal te veroveren, behield prima overzicht en hij kon breed leggen op Ozturk voor wie het een koud kunstje was de bal in het lege doel te schuiven.
Ver in blessuretijd kreeg CTO ’70 ook een strafschop en natuurlijk Kiki Musampa achter de bal, doelman de Beer had hem nog bijna maar dat was de 3-1. Direct na dit feit floot de scheidsrechter af en daar was eindelijk de 3-punter voor de thuisploeg.
Wanner de ploeg met deze passie en strijd blijft spelen zullen er nog veel meer punten volgen. Volgende week vrij en dan de wedstrijd (17 november) bij RobinHood.