AH_78_logo
Zaterdag 17 november 2018
Sportpark “Bijlmer”, Amsterdam
Toeschouwers: 10
Scoreverloop: 68. Ozturk (0-1), 71. RobinHood (1-1), 84. Ozturk (1-2).

AH ’78 boekt moeizame overwinning bij rode lantaarndrager.

Na een roerige week vanwege het plotseling overlijden van clubicoon en teammanager Bart Pieplenbosch op de veel te jonge leeftijd van 55 jaar gaat het leven, dus ook het voetbal weer door
AH ’78 moest aantreden tegen RobinHood, het voormalige Voorland, op het complex van Zuidoost United in Amsterdam.

In een troosteloze ambiance, op een  koud en winderig veld werd er om 15.00 uur afgetrapt. AH’78 zat meteen goed in de wedstrijd en het was wachten op de 1e goal van de bezoekers uit Huizen
De mooiste kansen werden gecreëerd maar niet benut. Vrije kopkansen, zelfs een bal op de paal, maar hij wilde er niet in.
RobinHood kwam er een aantal keren gevaarlijk uit maar de verdediging en de keeper Joffrey de Beer  gaven geen krimp. We gingen dan ook met 0-0 rusten.

Na wat aanwijzingen van het trainersduo van Effrink / Schildt werden er ook na rust weer een hoop kansen gecreëerd. Vanaf de aftrap was het Thomas van Middelkoop die vanaf de eigen helft de bal over de keeper van RobinHood schoot en het speeltuig via de onderkant van de lat op de lijn weer het veld in zag stuitten. De toon was gezet en toen eindelijk na goed doorzetten Ferhat Ozturk (hij kwam slim tussen de laatste verdediger en de doelman) de 0-1 op het bord zette dacht iedereen nu is de ban gebroken en zullen er meer doelpunten volgen.

Wederom werden de mooiste kansen niet benut en zoals zo vaak gebeurd dan het onvermijdelijke. Een kwartier voor tijd kwam Robin Hood uit het niets op 1-1.  Dat was schrikken natuurlijk en geheel tegen de verhoudingen in want AH’78 had al op een zekere 0-4 voorsprong moeten staan. De rug werd gerecht het tempo ging omhoog en na een prima uittrap van doelman de Beer, die Saghraoui bereikte, wist deze met een hoogstaande balaanname en en prima versnelling de meegelopen Ozturk te bereiken die zijn 2e doelpunt van de middag mocht aantekenen.
Er restte nog een paar hachelijke momenten voor de goal van AH’78 maar de zeer dik verdiende overwinning werd binnengehaald AH’78 kan weer langzaam omhoog kijken.
Conclusie van de middag, veel kansen niet benut beetje moeilijk gehad maar uiteindelijk verdiend gewonnen.
Volgende week de kraker thuis tegen koploper Nita maar later hierover meer.

Zie hier een fotoverslag van deze wedstrijd. Foto’s van Rene van Dijk