Zaterdag 1 december 2018
Sportpark “Fazantenkamp”, Maarssen
Toeschouwers: 75
Scoreverloop: 20. OSM (1-0), 42. Hammouti (1-1), 55. OSM (2-1), 88. OSM (3-1), 90 OSM (4-1)

AH ’78 lijdt zure nederlaag in Maarsen.

Er werd met veel vertrouwen afgereisd naar Maarssen om daar tegen OSM te spelen. Op een oud en daardoor heel snel kunstgrasveld en ook nog in de regen wist de staf van te voren dat het een hele moeilijke middag zou worden, iets wat ook helaas bewaarheid zou worden.
Dat de selectie smal is op dit moment is helaas zo en als in de warming-up dan ook nog een speler afhaakt wordt  het wel heel moeilijk.

Vanaf begin was OSM veel feller en AH ’78 dacht dit gaan we wel oplossen, we kunnen toch beter voetballen dus dat komt wel goed.
Toen na 20 minuten weer de drukte in werd gedribbeld en een middenvelder dacht rustig aan te nemen werd de bal simpel afgepakt en met een schitterend schot werd Joffrey de Beer verrast, 1-0.
Wie dacht nu zijn de bezoekers wakker geschud kwam bedrogen uit. Niets bleek minder waar en er werd steeds naar de moeilijkste oplossing gezocht.
Toch kwam AH ’78 vlak voor rust uit het niets (na eindelijk een normale aanval over diverse schijven) op 1-1. Khalid Hammouti wist beheerst de bal in de linkerhoek te schieten.
Een paar minuten later weer een goed uitgevoerde aanval van de rood-zwarten die een prima goal wisten te maken en dachten de 1-2 op het scorebord te zetten, echter de grensrechter van OSM hief ten onrechte zijn vlag en de zuivere goal werd derhalve afgekeurd.

Na de rust begon AH ’78 goed maar weer dezelfde fout als in de 1e helft. Niet geconcentreerd genoeg en bijna identiek als de 1e goal vloog ook de 2e erin 2-1.
Nu wel wakker zou je denken, maar nee hoor OSM bleef feller en kwam op 3-1. Na 3 wissels werd AH’78 beter, combineerde goed en OSM werd teruggedrongen. Maar ondanks dat AH’78 enkele goede schietkansen kreeg wist men niet te scoren.
Toen zelfs in de slotfase OSM nog de 4-1 wist aan te tekenen was de wedstrijd gespeeld.

Een hele zure nederlaag en ook totaal onnodig. Conclusie van vanmiddag teveel spelers  waren te gemakzuchtig. Niet simpel spelen en dan ga je onderuit.
Uithuilen en hopelijk een wijze les, volgende week thuis tegen Amstelveen.

Weer of geen weer, uit of thuis, ook nu was fotograaf Rene van Dijk weer van de partij.
Zie hier zijn fotoreportage.