Zaterdag 15 december 2018
Sportpark “Laarder Engh”, Laren
Toeschouwers: 60
Scoreverloop: 2.  Karssen (1-0), 9. Franken (2-0), 71. Nordemans (3-0), 79. Ozturk (3-1)

AH ’78 op effectiviteit afgetroefd in Laren.

Vanmiddag werd er aangetreden tegen Laren.  De ploeg stond op dat moment 4e op de ranglijst dus konden de bezoekers uit Huizen hun borst nat maken.

Dat dit ook klopte werd al vlot bewaarheid, daar AH ’78 al na 10 minuten met 2-0 achter stond.  Dus ze werden wakker en begonnen beter te voetballen. Goed combinerend werd Laren naar achteren gedrukt maar men hield stand en wist er zelf enkele malen gevaarlijk via de omschakeling uit te komen.
Ook AH ’78 liet van zich spreken maar zelfs een prachtig schot van Roy van Dijk spatte achter de kansloze doelman op de lat uiteen, het speeltuig wilde ook deze wedstrijd maar moeilijk de doellijn passeren.
2-0 was derhalve dan ook de ruststand. 

Na rust werd het spel weer wat rommeliger en Laren kwam zelfs op 3-0. Op dat moment ietwat geflatteerd, maar wel de keiharde realiteit.  AH ’78 maakte via Ferhat Ozturk nog de 3-1 maar kwam verder niet meer in het hoofdstuk voor.
Weer een nederlaag voor de rood-zwarte equipe en het gaat nu wel heel spannend worden onderin. Deze plek was vooraf nooit zo bedacht maar het is niet anders. Aanstaande zaterdag nog de degradatiekraker tegen Amstelveen Hr.  Het zal zo’n beetje de enige wedstrijd zijn in de regio dus het kan weer ouderwets druk worden in het Huizer stadspark. Alle hens aan dek dus.

Uiteraard was ook Rene van Dijk weer aanwezig voor zijn wekelijkse fotoreportage. Klik hier voor zijn bijdrage.