zaterdag 2 februari 2019
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers:70
Scoreverloop: 24. Ozturk (1-0), 51. Ozturk (2-0), 70. van Dijk (3-0), 75. van Middelkoop (4-0), 77. RobinHood (4-1), 80. van Dijk (5-1), 88. Hammouti (6-1)

AH ’78 start met klinkende overwinning aan 2e helft van de competitie.

Na een lange winterstop werd er afgelopen zaterdag eindelijk weer eens gevoetbald in het Huizer stadspark. Ondanks de sneeuw die, twee dagen voor de aftrap van het treffen met RobinHood, het veld teisterde kon er in een regenachtig park op een redelijke grasmat worden begonnen tegen de rode lantaarndrager uit Amsterdam.
De Huizers startte met een prima team en ook de bankzitters waren deze middag spelers die allen in de basis zouden kunnen beginnen. Dat is de voor de winterstop wel eens anders geweest!

Het duurde echter tot de 24e minuut voordat de dadendrang van de Huizers werd beloont.
Ozturk wist met een prima geplaatst en bekeken schot de Amsterdamse doelman kansloos te laten en zag het speeltuig over de doelman in de verre hoek tegen het net ploffen.

Het was wachten op het volgende doelpunt, echter waren de Huizers in het vervolg van het eerste bedrijf niet bijzonder doeltreffend, dan wel werd er te lang getreuzeld alvorens af te drukken of wilde men via veelvuldige passing de bal over de doellijn combineren met als gevolg dat of de doelman van de bezoekers er tussen zat of een verdediger de aanval simpel onschadelijk kon maken.
Er werd dan ook met een magere 1-0 stand aangevangen aan de rust.

Er werd in de rust door de technische staf aangegeven verder te gaan op de voet waarop er in de eerste helft werd gevoetbald, echter met de nadruk op de doeltreffendheid. Hier werd al vlot gevolg aan gegeven.
Na een soepele aanval was Ozturk weer op de juiste plek aanwezig om simpel de 2-0 binnen te schuiven. Niet veel later kon Roy van Dijk aanleggen voor de 3-0, terwijl kort daarop van Middelkoop een niet te missen kans tot de 4-0 wist om te zetten.
Het verzet van de bezoekers leek definitief gebroken en een monsterscore hing in de lucht.
Juist op dat moment wisten de bezoekers een van hun spaarzame momenten op de Huizer speelhelft doeltreffend, middels een schitterend diagonaal schot in het dak van de goal, af te ronden en zo voor de eretreffer te tekenen.

Ook Roy van Dijk tekende voor zijn 2e treffer en zette de 5-1 op het virtuele scorebord in het stadspark.
Vlak voor het eindsignaal van arbiter de Jong (die vanmiddag een makkelijke wedstrijd floot) wist Hammouti voor de eindstand van 6-1 te zorgen.

Al met al een prima resultaat voor een eerste wedstrijd na de winterstop met perspectief voor de komende wedstrijden om zo het vizier weer te richten op de plekken boven de beruchte “streep”.
Volgende week een uitwedstrijd bij Olympia ’25 tegen wie de seizoensopening eindigde in een bizarre en spectaculaire 3-3. Dat belooft nog wat, maar daarover later meer.

Ook nu bedanken wij “huisfotograaf” Rene van Dijk weer voor zijn aanwezigheid en fotoverslag van dit treffen.
Zie hier zijn foto’s.