Kan AH ’78 de goede competitiehervatting continueren?

Nadat de Huizers de hervatting van de competitie tegen de rode lantaarndrager RobinHood prima begonnen (6-1 winst) staat voor zaterdag 9 februari de wedstrijd tegen Olympia ’25 op het programma.
Ook de Hilversummers begonnen goed aan de hervatting, in Kockengen wisten zij met 2-4 te winnen en bezetten momenteel met 18 punten (uit 14 wedstrijden) de 7e plek, daar waar de Huizers met 12 punten (uit 12 wedstrijden) op plek 11 (nacompetitie) bivakkeren.
Beide ploegen hebben dus evenveel verliespunten, echter zullen de gasten de twee in te halen wedstrijden wel positief moeten afsluiten.

Het eerste treffen tussen beide ploegen, de seizoensouverture in Huizen werd een knotsgekke wedstrijd. Met maar liefst 4 strafschoppen, 3 rode en vele gele kaarten leek het voor hen die de wedstrijd niet zelf gezien hebben een bikkelharde strijd.
Niets was minder waar, juist met respect voor elkaar waren beide ploegen voornemens er een leuke pot van te maken. Hetgeen deels ook lukte (jammer dat de clown in het geel met zijn roltoeter dit op vele manieren wist te ontregelen) en met een uiteindelijke 3-3 konden beide ploegen enigszins tevreden na 99 minuten het “slagveld” verlaten.

De belangen zijn aanstaande zaterdag voor beide groot, daar waar de bezoekers de punten hard nodig hebben om het degradatiespook (in de vorm van nacompetitie) te ontlopen zullen ook de gastheren hun plek in de middenmoot niet willen kwijtraken en liever omhoog kijken dan naar beneden waar de puntenverschillen tussen de nummer 7 en 12 niet al te groot zijn.

Dat beide ploegen tot leuk voetbal in staat zijn weten de vaste volgers van beiden wel, komt dit ook zaterdag op het kunstgras van het sportpark aan het Kininelaantje 11 in Hilversum weer tot uiting?
U kunt het met eigen ogen aanschouwen, om 15:00 uur wordt er, onder leiding van arbiter Leon Beumer afgetrapt.
Tot zaterdag!

Rob M.