zaterdag 9 februari 2019
Sportpark “Olympia ’25”, Hilversum
Toeschouwers: 55

AH ’78 laat 2 dure punten achter in Hilversum!

Op een mooie kunstgrasmat werd er vanmiddag onder zeer winderige omstandigheden aangetreden tegen Olympia ’25.
De Huizers hadden vertrouwen getankt, na de 6-1 winst, tegen RobinHood en hadden de afgelopen week uitstekend getraind.

Mede door de harde windvlagen was de openingsfase rommelig van beide kanten. De thuisploeg deelde wat speldenprikken uit zonder echt heel erg gevaarlijk voor de goal van Joffrey de Beer te verschijnen.
Na zo’n 20 minuten kregen de bezoekers het betere van het spel en stonden dit de gehele wedstrijd niet meer af.
Er kwamen wat kleine kansen voor van Middelkoop en Ozturk, echter was de grootste kans van de eerste helft voor centrale verdediger Berwout Toonen die op karakter het gehele veld overstak en schuin voor de uitstekende doelman van de gastheren kwam te staan.
Zijn inzet verdween jammerlijk rakelings langs de verkeerde kant van de paal.
Ook de thuisploeg liet zich met een spaarzame uitval niet onbetuigd, maar de Beer was een één-op-één situatie prima meester.
Zo werd de rust aangevangen met de stand waarmee er ook getart was.

In het tweede bedrijf gingen de rood-zwarten uit Huizen nadrukkelijk op zoek naar de openingstreffer. Met prima combinatievoetbal, waarin uitblinker van vandaag Roy van Dijk zich nadrukkelijk liet gelden, werden de gastheren teruggedrongen op eigen helft.
Het wachten was op een doelpunt van de bezoekers, de thuisploeg kwam er niet meer aan te pas en ramde alles wat voor hen voeten kwam blindelings naar voren.

Een ieder dacht dat de score geopend werd door de Huizers. Ozturk was de doelman voorbij, maar vanaf een meter of 8 was zijn inzet helaas niet krachtig genoeg en kon door de laatste man van de thuisploeg ternauwernood van de doellijn geranseld worden.
Niet veel later wederom Ozturk, echter had hij het geluk niet aan zijn zijde en zag een uitstekend schot op de lat uiteen spatten.
Ook Frankin was dichtbij een treffer, echter kwam hij na de mooiste aanval van de wedstrijd net niet goed uit om af te kunnen drukken.
De goal kon niet uitblijven. Zeker niet toen na een, wederom prima aanval over vele schijven, Frankin binnen de berucht lijnen werd neergehaald. Daar waar een ieder op het sportpark al aan een strafschop dacht, dacht de prima leidende arbiter Beumer daar anders over en wuifde hij het “voorval” weg daar het speeltuig ternauwernood werd aangetikt door een Olympia verdediger.

Niet veel klonk later het eindsignaal en togen de spelers van de thuisploeg opgelucht, en die van de bezoekers teleurgesteld richting kleedkamers.
De bezoekers hebben deze middag een uitstekende wedstrijd afgeleverd, helaas zonder zichzelf te belonen met een 3-punter.
Toch moet men niet bij de pakken gaan neerzitten, wanneer dit niveau gecontinueerd kan worden zullen de punten zeker behaald worden en kan de equipe van trainersduo van Effrink / Schildt de 2e seizoenshelft waardig afsluiten.

Volgende week wederom een mooie streekderby/kraker tegen het Altius van trainer Herman Wallenburg…… wordt vervolg.

Uiteraard was ook Rene van Dijk weer aanwezig, klik hier voor zijn fotoreportage.