Zaterdag 16 februari 2019
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 100
Doelpunten: 72. Ozturk (1-0).

AH ’78 pakt middels prima 2e helft volle winst tegen Altius.

Een mooie zaterdagmiddag zou voor een heerlijk voetbalgevecht tussen AH en Altius moeten zorgen. Beide ploegen hadden er zin in, het was een prima weertje echter was het veld in het stadspark van dien aard dat goed en snel combinatievoetbal niet of nauwelijks mogelijk bleek.
Ondanks dat maakten de beide ploegen er toch een alleraardigst schouwspel van voor de ruim opgekomen toeschouwers.

De gasten uit Hilversum begonnen sterk aan de wedstrijd en na reeds 5 minuten kregen zij een levensgrote kans. Jesse Slokkers speelde de bal echter net iets te ver voor zich uit waardoor de sterk uitkomende doelman de Beer redding kon brengen. De gastheren waren gewaarschuwd!
De oranjehemden probeerden middels steekballetjes door het hart van de verdediging en diepe ballen achter de laatste linie van AH het doel van de thuisploeg te beroeren.
Zo ook in de 23e minuut, op een diepe bal anticipeerde de Beer verkeerd en kon niet meer bij het speeltuig. Vanaf de zijkant werd de bal voorgegeven en Kaashoek kon afdrukken. De Huizer goalie had zich echter uitstekend hersteld en wist wederom prima redding te brengen.
Tegenover deze twee reuzen mogelijkheden staat slechts een kleine doelpoging van de Huizer equipe. Vanuit een corner ontstond een scrimmage voor de goal van Roy van Wagtendonk, waar Stolwijk zijn inzet geblokt zag.
Zo konden de bezoekers terugkijken op een prima eerste helft en verdienden zij ook een treffer, helaas voor hen was de Huizer goalie deze middag in uitstekende vorm en stond de openingstreffer in de weg. Ruststand 0-0.

Na de rust een omgekeerd spelbeeld, de thuisploeg kwam sterk voor de dag en wist de gasten terug te dringen op eigen helft.
Dit leidde in eerste instantie nog niet tot grote kansen, tot in de 65e minuut Ozturk het op zijn heupen kreeg, in de 16 zijn directe tegenstander uitschakelde en kon afdrukken. Nu was het de doelman van de bezoekers die een openingstreffer in de weg stond en uitstekend redde op Ozturk’s inzet.

De stadsparkbespelers gingen nadrukkelijker op zoek naar de treffer en kregen loon naar werken. Nadat eerst verdediger de Boer een mooie kans, uit een hoekschop, net niet genoeg kracht kon meegeven om doeltreffend te zijn, de Hilversumse doelman kon redden, was het in de 72e minuut wel raak.
Over de rechterflank was Frankin weg en bezorgde het speeltuig bij Roy van Dijk, met een afgemeten breedtepass stelde hij Ozturk in staat de enige treffer van de middag op zijn naam te schrijven. Deze faalde niet en schoot het leer onberispelijk achter de nu kansloze van Wagtendonk.
De bezoekers probeerden nog wel de gelijkmaker te forceren maar de Huizer verdediging stond wederom ijzersterk en wist iedere aanvalsdrang van de, in het blauw gestoken, oranjehemden te verijdelen.

Met deze overwinning heeft de ploeg van trainersduo van Effrink / Schildt zichzelf een uitstekende dienst bewezen door uit de gevarenzone te komen en bevindt zich nu op plek 10.
Dat met evenveel verliespunten als de nummers 7 en 8. Dat zegt genoeg over de importantie van de punten in deze fase van de competitie.
Volgende week wederom een lastige horde te nemen. Dan staat de uitwedstrijd tegen CTO ’70 van Kiki Musampa op het programma. Wordt vervolgd……

Rob M.

Klik hier voor de wedstrijdfoto’s van Rene van Dijk!