Zaterdag 23 februari 2019
Sportpark “de Hoop”, Duivendrecht
Toeschouwers: 20
Doelpunten: 26. Stolwijk (0-1), 57. eigen doelpunt (0-2).

Zeer matig AH ’78 boekt welkome en zeer nuttige overwinning!

AH ’78 dat met de nodige personele omzettingen binnen de basis aan de wedstrijd tegen CTO ’70 moest beginnen kon de gehele wedstrijd niet het spel laten zien dat wel in de ploeg zit.
Van quitte af aan was er veel onnodig balverlies, onzuivere passing en weinig communicatie, men ging mee in het spel van de gastheren.
Deze wilden alles individueel oplossen en hanteerde voornamelijk de diepe bal in de hoop één van de razendsnelle voorwaartsen te bereiken. Dat dit niet het spel van de bezoekers is bleek al snel.

Ook vandaag mochten de Huizers zich prijzen dat doelman de Beer weer in uitstekende vorm verkeerde, anders had men na 15 minuten al tegen een 2-0 achterstand aangekeken.
Reeds in de 3e minuut was de snelle rechtsbuiten er vandoor en verscheen oog in oog met de Beer, met een katachtige reflex hield laatstgenoemde zijn ploeg op de been.
Ook in de 12e minuut, toen Hamoutti het speeltuig knullig inleverde bij dezelfde CTO aanvaller snelde deze vanaf eigen helft richting de Beer, ook nu hield deze zijn ploeg op de been!

Het eerste dreigende moment voor de bezoekers was in de 21e minuut, over rechts gaf van Dijk de bal aan Frankin die op de doelman van de thuisploeg stuitte.
5 Minuten later was het wel raak voor de bezoekers. Na een prima actie van Roy van Dijk, die wilde afdrukken maar onreglementair geblokt werd, kregen de bezoekers een vrije trap te nemen op zo’n 25 meter van de goal. Deze werd laag op doel gekegeld door van Middelkoop, de doelman kon niet klemmen en de razendsnel ingelopen Stolwijk wist simpel binnen te prikken, 0-1.
In plaats van doordrukken, hoog druk zetten en de tegenstander afjagen verzandde de Huizers in hetzelfde spelletje als waar het mee begon en wisten derhalve weinig kansen te creëren.
De enige mogelijkheid was een mooie stift van van Middelkoop die daarmee de lat beroerde.
De thuisploeg bleef loeren op snelle uitbraken, zo ook in de 41 minuut, een vrije schietkans kwam op, uiteraard zou je denken, de vuisten van doelman de Beer. Zo werd de rust aangevangen met een magere 0-1 voorsprong voor de gasten.

Met de ingevallen Koster (uit het 3e elftal) in de spits kreeg deze al in de 47e minuut, uit een doorgekopte corner van van Middelkoop, een mooie kopkans maar mikte helaas net over de goal.
Toen van Middelkoop in de 57e minuut vanaf links een lage harde voorzet afleverde werd deze pardoes door een CTO verdediger in eigen doel gewerkt, een gelukkige maar zeer welkome 0-2.
Je zou denken wedstrijd gespeeld, echter bleef de ploeg uit Duivendrecht op zoek naar de aansluiter en hadden een prima mogelijkheid in de 62e minuut. Vanaf een meter of 8 een vrije schotkans, wederom stond de Beer daar om zijn ploeg op de 0 te houden en pakte de inzet.
Wanneer de Huizers “gewoon” hun eigen spelletje hadden gehanteerd had men hier vandaag een grote uitslag kunnen neerzetten, echter de 0-2 bleek aan het einde van de wedstrijd eveneens goud waard gezien de uitslagen elders op de velden.
Alle directe concurrenten, in de strijd om de onderste regionen te verlaten, lieten punten liggen dus kon men met 3 puntjes in de kofferbak en een goed gevoel weer huiswaarts keren.

Volgende week, op het eigen stadspark, wederom een wedstrijd die er om doet. Dan komt Amstelveen Heemraad op visite dat met 3 punten minder 2 plaatsten lager (plek 11) staat dan de Huizers. Wordt vervolgd…

Zie hier het fotoverslag van René van Dijk.

Rob M.