Zaterdag 2 maart 2019
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 150
Doelpunten: 21. Ozturk (1-0 p.), 82. Amstelveen Hr. (1-1 p.), 90+1 Haage (2-1).

AH ’78 boekt prima overwinning in “6 punten” wedstrijd!

Vandaag stond de inhaalwedstrijd tegen Amstelveen op het programma. Beide ploegen hadden eigenlijk alleen baat bij een overwinning.
Zo ontspon er zich in de eerste helft een alleraardigst steekspel waarin de thuisploeg de betere mogelijkheden had. De spits van de bezoekers was na 12 minuten nadrukkelijk op zoek naar een strafschop, echter werd zijn fopduik door de arbiter terecht naar het land der fabelen gewezen.
Uit de tegenaanval was het Ozturk die de 1-0 op zijn schoen had. Vanaf een meter of 3 schoot hij (uit eigen zeggen) bewust naast om de spanning in de wedstrijd niet tekort te doen.

De thuisploeg bleef aandringen en was de bovenliggende partij, echter wist men het overwicht niet uit te drukken in een voorsprong.
Tot in de 21e minuut Ozturk weg gestuurd werd over de linkerflank, binnen de beruchte 16 werd hij, volgens de leidsman, onreglementair gestuit en een strafschop was het gevolg.
Ozturk zette zichzelf achter het speeltuig en schoot overtuigend binnen, 1-0. De beste mogelijkheid in de eerste helft voor de bezoekers was daar in de 33e minuut, de uiterst behendige rechtsbuiten zag zijn prachtige voorzet aan een ieder voorbij gaan ter opluchting voor alle AH ’78 aanhangers.
Niet veel later was het Frankin die een messcherpe voorzet afleverde waar van Middelkoop net te kort kwam om de thuisploeg de 2-0 te laten aantekenen. Ruststand 1-0.

De 2e helft was er niet een om over naar huis te schrijven. Een soort van Engels 2e divisie kick & rush voetbal leek het publiek nog enigszins te kunnen amuseren.
De bezoekers hanteerden het spel waar ze aanvankelijk mee begonnen en de thuisploeg dacht de voorsprong, die men had, op die manier te kunnen verdedigen.
Totdat men vanuit een hoekschop plots een strafschop tegen kreeg.
Jaime Haage kreeg het speeltuig ongelukkig op zijn onderarm en de arbiter was onverbiddelijk en wees resoluut naar de stip. Een buitenkansje dat door de bezoekers onverbiddelijk werd benut in de 82e minuut, 1-1.

De thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging op zoek naar, een gezien het spelbeeld, terechte overwinningstreffer., doch moest men beducht blijven op de geweldige lange ballen van achteruit de defensie van Amstelveen.
De beloning voor de aanvalsdrift van de Huizers kwam van de voet van de “veroorzaker” van de strafschop voor de tegengoal.
Een terug kopbal op de doelman van Amstelveen werd door de laatstgenoemde niet goed ingeschat, Haage was er als de kippen bij en wist met zijn tomeloze inzet (die hij de gehele wedstrijd al aan de man wist te brengen) het speeltuig de doelman te ontfutselen en zo de winnende treffer op zijn naam te schrijven!

Na 95 minuten vond de arbiter van dienst het mooi geweest en kon de thuisploeg in deze “6 punten” wedstrijd de 3 punten bijschrijven.

Uiteraard was ook nu Rene van Dijk weer aanwezig voor de fotoreportage…. klik hier !

Rob M.