Zaterdag 9 maart 2019
Sportpark “de Vryheit”, Vleuten
Toeschouwers: 50

AH ’78 behoudt ongeslagen status in 2019.

Ook na de wedstrijd tegen de nummer 4 van de ranglijst, Desto, blijft de ploeg van trainersduo van Effrink / Schildt vooralsnog ongeslagen in het kalenderjaar 2019.
Een puike prestatie voor de ploeg die zich steeds meer als “ploeg” laat gelden en de ronduit slechte start van het seizoen ondertussen is vergeten!

De wedstrijd van vandaag was er één die lastig te omschrijven valt. Vanwege de storm en regenbuien die het sportpark in Vleuten teisterde was er van de mogelijkheid tot goed voetbal nauwelijks sprake.
In het eerste bedrijf hadden de bezoekers het windje in de rug en was men veelvuldig op de helft van de gastheren te vinden. Het was, zoals gezegd, lastig combineren, toch bleven de bezoekers dat proberen. Dit leidde niet direct tot enig doelgevaar.
Wel moest men op de hoede blijven voor de razendsnelle buitenspeler(s) van Desto dat het vooral vanuit de omschakeling probeerde. AH bleef scherp in de duels en wisten deze omschakelmomenten veelal te verijdelen.

Het eerste schot richting Desto doel kwam van Roy van Dijk die zijn inzet in de 11e minuut net over zag vliegen. 2 minuten later een domper voor de bezoekers, Roozenboom schoot het in zijn lies en moest vervangen worden door “good-old” voorzitter van de club Henrique Banjaktoetoer. Deze vervulde zijn invalbeurt overigens met verve, waarvan akte!

In de 20e en 27e minuut was het Desto dat enigszins aandrong. Schotje naast de goal en een aanval die in een mengeling van spelers in niets opging. Ook pluvius liet van zich spreken en dit in combinatie met de teisterende wind deed de arbiter besluiten het duel voor 20 minuten te staken.
De thuisploeg ging na de hervatting direct in de aanval maar zag het schot ruim over de goal van de Beer zeilen.Vlak voor de rust was het Schrama die wist te onderscheppen en Ozturk schuin voor de goal wegstak, diens inzet werd een prooi voor de Desto goalie. Vlot daarop volgde het rustsignaal, 0-0.

De 2e helft leek er één te worden met weinig noemenswaardige momenten. Ook nu waren de bezoekers, het zij licht, de betere partij in de eerste 25 minuten. Zo kreeg de Boer een prima schotkans in de 62e minuut maar zag zijn inzet geblokt.
In de 73e minuut de grootste kans van de wedstrijd. Schrama, die deze middag zeer verdienstelijk speelde, ontfutselde een Desto verdediger middels een prima tackle de bal. Zijn uitstekende voorzet werd op de 11 meter door van Middelkoop op doel gekopt, de inzet verdween rakelings langs de (voor de Huizers) verkeerde kant van de paal.

De laatste 20 minuten had de thuisploeg het meeste balbezit, dit zonder grote doelkansen te creëren. Een inzetje schuin voor de goal werd een prooi voor de Huizer doelman en enkele, makkelijk gegeven, vrije trappen werden hopeloos over de goal geschoten.
Tot in 89e minuut de thuisploeg spontaan een vrije trap kreeg te nemen op randje 16, met storm in de rug een uitgelezen mogelijkheid op de overwinningstreffer. De bal werd langs de muur geknald maar de Beer wist, ook nu weer, het speeltuig stijlvol uit zijn doel te ranselen.
De laatste aanval van de wedstrijd was voor de bezoekers, een prima aanval eindigde bij van Middelkoop die binnen de “16” pootje gehaakt werd toch wilde de arbiter er niet aan en liet doorspelen.
Na zijn laatste fluitsignaal waren er enkele juichende Desto spelers te bespeuren op veld. Dat zegt toch wel genoeg!

Volgende week een echte testcase voor de Huizers die dan op het eigen stadspark de koploper uit Maarssen mag ontvangen.

Rob M.