Zaterdag 16 maart 2019
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 150
Doelpunten: 8. Ozturk (1-0), 46. Bouma (1-1), 59. van Middelkoop (2-1), 70. Suister (2-2).

AH ’78 speelt uitstekende wedstrijd tegen koploper!

De weersvoorspellingen waren zeker niet gunstig in aanloop naar deze wedstrijd, maar in de middag klaarde het aardig op, alleen was daar wederom de storm die het spel voor beide ploegen zeer lastig maakte. 

Trotse koploper Maarssen kwam op bezoek in het Huizer stadspark, maar ook AH ’78 heeft in dit jaar nog niet verloren dus dat het een pittige wedstrijd zou worden stond al vast.
Het was van begin af aan een pittig duel met veel passie en strijd van beide kanten en de thuisploeg deed zeker voetballend niet onder voor titelkandidaat Maarssen waar je wel kon zien dat de ploeg over veel individuele kwaliteit beschikt. 

Na een aantal kleine kansen over en weer waren het toch de stadsparkbespelers die op voorsprong kwamen.  Hammouti werd weggestuurd en na een aantal goede kapbewegingen legde hij de bal meer voor de topscorer aan de kant van de thuisploeg, Ozturk en die schoot hem keurig via de binnenkant van de paal binnen, 1-0.
Dit was toch een verrassende voorsprong voor de thuisploeg die deze middag als ploeg keihard werkte. AH ’78 kwam voor de rust nog een keer goed weg met een bal die hard werd voorgetrokken maar door alles en iedereen met een wit shirt werd gemist. De 1-0 was dan ook uiteindelijk de ruststand. 

Meteen na rust een fel beginnend Maarssen wat na 1 minuut spelen ook meteen de gelijkmaker betekende, een strak schot van net buiten de zestien ging door een woud van veel spelers, achter doelman de Beer hard het doel in.
Daar waar een ieder dacht nu nu wordt AH ’78 weggespeeld kwam men bedrogen uit. De Huizers rechtte de rug en met veel inzet en passie werd het de koploper bijzonder moeilijk gemaakt.
Een prachtige dieptepass van wederom Hammouti stuurde van Middelkoop diep, deze gebruikte goed zijn lichaam, kwam alleen voor de keeper uit en rondde het schitterend en beheerst af. Over keeper Schreyer heen was het 2-1.

Dit was een flinke streep door de rekening voor Maarssen.  Deze begonnen flink te drukken en 20 minuten voor tijd scoorde ze, enigszins gelukkig, uit een mislukte kopbal.
Suister kreeg het speeltuig op zijn schouder en de Huizer goalie zag de bal over zich heen in het doel verdwijnen, 2-2.

Wederom gooide de thuisploeg er een schepje bovenop, de equipe van van Effrink / Schildt bleek onvermoeibaar deze middag. Zelfs vlak voor tijd was het Roy van Dijk die nog een mogelijkheid kreeg op de overwinningstreffer voor de Huizers.
Deze werd weggestuurd, ging op snelheid alleen door en werd flink op zijn huid gezeten door de verdedigers van Maarssen. Het was de allerlaatste man (keeper Schreyer) van Maarssen die zijn inzet kon keren en zo zijn ploeg behoedde van een nederlaag.
De scheidsrechter liet nog bijna 10 minuten!! doorspelen maar het bleef 2-2.

Al met al een zeer mooi resultaat met een AH ’78 dat tot op de bodem ging vandaag en derhalve dan ook een zeer verdienstelijk gelijkspel behaalde tegen de gedoodverfde kampioen. Nu wachten de komende 2 weken de ontmoetingen met Buitenboys met om te beginnen volgende week een uitwedstrijd.