Na een puike wedstrijd (2-2) tegen kampioenkandidaat nummer 1 afgelopen week staat voor de equipe van trainersduo van Effrink / Schildt nu het tweeluik tegen Buitenboys uit Almere voor de boeg.
Te beginnen aanstaande zaterdag de 23e maart in Almere waarna een week later de “return” in Huizen op het programma staat.

Momenteel hebben de gastheren uit Almere 1 punt meer dan de bezoekers uit Huizen. De winnaar van dit tweeluik zal de ander dan ook in de competitie voor blijven en een goede stap zetten richting definitieve veiligheid.
Buitenboys en AH ’78 spelen eigenlijk al jaren tegen elkaar. In de afgelopen 5 ontmoetingen in Almere wisten de Huizers maar liefst 4 keer aan het langste eind te trekken en kwam de thuisploeg slechts eenmaal als overwinnaar uit de bus.
Je zou denken, met deze statistieken in het achterhoofd en de vorm waarin de ploeg uit Huizen momenteel verkeerd, kan dit toch niet mis gaan.

Maar zoals een ieder weet geldt ook in het voetbal de regel, “behaalde resultaten uit het verleden…… etc, etc.”
Daarbij komt dat de punten met de wedstrijd belangrijker worden en iedere ploeg in de middenmoot, en dat zijn er nogal wat, zich definitief zal willen veilig spelen.
Zo zal dat ook voor de blauw-witten uit Almere-Buiten gelden, dus zijn de de bezoekers gewaarschuwd!

Het begint zo ondertussen een cliché te worden, maar ook nu weer een wedstrijd die er om doet, en daarbij kunnen de bezoekers de steun van de trouwe aanhang weer goed gebruiken. De wedstrijd in Almere staat onder leiding van arbiter Christian van Langen en begint op sportpark “Polderkwartier” aan de Daniel Stalpaertstraat 1 te Almere om 15:15 uur.
Tot zaterdag!!

Rob M.