Zaterdag 30 maart 2019
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 200
Doelpunten: 73. Barmentlo (1-0),

AH ’78 neemt revanche op kansloos Buitenboys.

Nadat de Huizers afgelopen week geflatteerd verloren van Buitenboys was het vandaag aan de thuisploeg om hen revanche te nemen op de gasten uit Almere.

Op de lastig bespeelbare hobbelakker in het stadspark begonnen de gastheren zoals men ook vorige week in Almere begon. Veel druk naar voren en de bezoekers zochten voornamelijk naar mogelijkheden vanuit de omschakeling.
Daarin lieten ze afgelopen week zien uitermate dreigend en effectief uit te kunnen zijn. Vandaag was het een ander verhaal, men loerde maar de uitbraken werden door de solide Huizer verdediging makkelijk ontkracht.

De eerste goede mogelijkheid van deze middag begon bij Schrama, die middels een prima tackle een uitbraak onderbrak en direct Ozturk wegstuurde, vanaf rand 16 was diens inzet te slap om de doelman te verrassen.
Niet veel later een uitstekende aanval van de rood-zwarten welke doeltreffend werd afgerond. Daar waar een ieder dacht aan een mooie vlotte 1-0 voorsprong gooide de vlagwapperaar uit Almere zonder pardon zijn vlag in de hoogte, een signaal dat door de leidsman werd gehonoreerd. De gasten uit Almere mogen blij zijn met zo’n persoon, die levert al gauw een punt of 8 per seizoen op!

De thuisploeg bleef vooruit spelen en had recht op de openingstreffer, welke in de 27e minuut toch bijna daar was. Schrama wist na goed doorzetten af te drukken, helaas voor hem en heel AH ’78 was het de paal die redding bracht voor de bezoekers.
Niet veel later nam van Middelkoop en prima vrije trap, op de rand van de 5 meter kopte de Boer net voorlangs, zou het weer zo’n middag worden als afgelopen week in Almere?

Het had zomaar gekund, 1 minuut voor de rust de enige mogelijkheid voor de gasten, een diepe voorzet werd door de spits ineens genomen, zijn inzet verdween in het zijnet. een soortgelijke 1e helft als in Almere echter met het verschil dat nu de rust werd aangevangen met 0-0 ipv een 3-0 achterstand.

Ook in het tweede bedrijf was de thuisploeg op zoek naar de treffer, maar Ozturk wist een mooie mogelijkheid in de 47e minuut niet te benutten.
Het bleef éénrichtingsverkeer richting de Almeerder doelman en een goal kon dan ook niet uitblijven. Deze viel dan ook in de 73e minuut en hoe!

Van Middelkoop speelde Barmentlo in die op ruim 35 meter van de goal zichzelf prima vrij speelde. Hij zag de doelman ver voor de goal staan en bedacht zich geen moment. Met een geweldig schot verraste hij het te ver voor zijn goal staande keepertje en zag zijn inzet in de kruising ploffen. Een goal van grote allure en een terechte voorsprong voor de stadsparkbespelers.

De Almeerders probeerden het nog wel maar kwamen er verder totaal niet aan te pas daar de Huizer defensie werkelijk niets meer weg gaf, en de diepe ballen achter de verdediging een makkelijke prooi waren voor doelman de Beer.
Na een bizar lange “blessuretijd” vond de arbiter het toch mooi geweest en dropen de gasten gedesillusioneerd af, vooraf was namelijk te horen dat zij na de wedstrijd van vorige week ook dit potje wel even over de streep zouden trekken……
Tja helaas!

Rob M.

Ook Rene van Dijk was weer van de partij, zie hier zijn fotoverslag.