Zaterdag 6 april 2019
Sportpark “stadspark”, Huizen
Toeschouwers: 200
Doelpunten: 5. Haage (1-0), 88 Ozturk (2-0)

sc AH ’78 speelt zich van plek 9 naar plek 5

Het was wederom lastig voetballen op de Huizer toendra in het stadspark. Toch ontspon er zich in de beginfase van de wedstrijd een alleraardigst schouwspel. Dit was vooral toe te schrijven aan de thuisploeg die direct vanaf het eerste fluitsignaal op zoek gingen naar een treffer.

Zo was er al in de 2e minuut een prima Huizer aanval te noteren, echter wist de uitstekende, jonge, Laarder goalie een zeker lijkend Huizer doelpunt (kopbal van Ozturk) uit de bovenhoek te ranselen.
Drie minuten later was het wel raak. Een vrije trap werd door van Middelkoop bij de 2e paal gelegd. Uit de scrimmage kwam het speeltuig bij Haage die zich geen moment bedacht en middels een uitstekende volley de thuisploeg dat gaf waar ze naar op zoek waren, 1-0.

Ook de gasten uit Laren lieten zich niet onbetuigd en doken in de 7e minuut op voor doelman de Beer die prima redde, vanuit de rebound werd over het Huizer doel gemikt.
Ook in de 13e minuut een kans voor Laren vanuit een vrije trap op 18 meter van de Huizer goal na onzorgvuldig verdedigen. Het schot ging voorlangs.
Na 25 minuten de uitgelezen kans op de 2-0 voor de gastheren, Hammouti zette van Middelkoop vrij voor de doelman van Laren die de directe inzet van van Middelkoop uitstekend tot hoekschop wist te verwerken.

De Huizers blijven aandringen en weten in het eerste bedrijf nog enkele aardige mogelijkheden te creëren, echter komt men niet meer tot scoren, dankzij de, zoals eerder gezegd, uitstekende Laarder doelman of doordat men niet zorgvuldig genoeg is in de afronding. Zo ging de mooiste aanval van eerste helft teniet doordat Hammouti in prima positie voorlangs schoot en werd de rust aangevangen met een op dat moment terechte 1-0.

Na de rust een meer dreigend Laren dat duidelijk op zoek was naar de gelijkmaker. Zo werd in de 52e minuut, vanuit een vrije trap, net naast de goal van de Beer gekopt en gingen de gasten in hen aanvalsdrift iets te nadrukkelijk op zoek naar een strafschop met enkele buitelingen binnen de beruchte lijnen.
En daar waar de gasten aanvielen was het de thuisploeg die dacht de 2-0 aan te tekenen, doch werd de opzichtige duw van Ozturk in de rug van een Laarder verdediger terecht door de leidsman terug gefloten.
In de 66e minuut de beste mogelijkheid voor de Laarders op de gelijkmaker, maar ook nu was doelman de Beer (zoals wel vaker dit seizoen) de één op één situatie meester en hield zijn ploeg op voorsprong.

Zo hier en daar gaf de thuisploeg wat speldenprikken maar ook nu wist de Laarder doelman met prima ingrepen vooralsnog erger voor zijn ploeg te voorkomen.
De bezoekers bleven in de 2e helft de betere ploeg en kregen ook in de 73e minuut een mooie kans op de 1-1. Nu zat de Boer de aanvaller van Laren voldoende genoeg op de huid zodat diens inzet over de goal van de Huizers verdween.

En zoals zo vaak valt dan de goal aan de andere kant. Een vlijmscherpe counter van de thuisploeg, in de 88e minuut, die startte bij Solkner, hij stuurde (de beste man van het veld) Haage weg en die was op los op rechts. In plaats van zelf te proberen af te ronden behield hij het overzicht, legde breed en zag de inlopende Ozturk simpel af ronden, 2-0 en wedstrijd gespeeld.

Dit bleek ook direct de einduitslag en met deze overwinning speelde de equipe van trainers van Effrink / Schildt zich van plek 9 naar 5 en kan men zich met nog 5 wedstrijden te gaan zo goed als veilig voelen in de 3e klasse C!

Uiteraard ook nu weer voorzien van het fotoverslag van Rene van Dijk!

Rob M.