Zaterdag 13 april 2019
Sportpark “Sportlaan-Oost”, Amstelveen
Toeschouwers: 50
Doelpunten: 10. de Vetten (1-0), 31. Haidari (2-0), 70. Sta van Uiter (2-1), 82. van Middelkoop (2-2), 87. Perels (3-2)

Soms zit het mee, vandaag zat het enorm tegen!

Vanmiddag moest er aangetreden worden tegen Amstelveen Heemraad. AH ’78 trad wat gehavend aan vanwege schorsingen en blessures. Toch begonnen ze aardig tegen Amstelveen. Alexander Solkner kwam goed de zestien binnen maar zijn schot werd van richting veranderd en ging net over.
Amstelveen werd vooral gevaarlijk met hun snelle buitenspelers. In de 10e minuut het moment van de eerste helft. de Vetten stond zeker drie meter buitenspel, en dus ging de vlag van de grensrechter van AH ’78 terecht omhoog voor buitenspel, echter liet de zeer matige scheidsrechter doorspelen.
Mede tot verbazing van Amstelveen, maar de Vetter wist wel raad met deze vrije doortocht en maakte de 1-0. Een behoorlijke domper voor de bezoekers.

AH ’78 liep plots teveel naar achteren en kwam niet goed meer in hun spel.
Toen na achteloos balverlies op het middenveld zelfs de 2-0 door Haidari op het bord werd gezet leek de wedstrijd gespeeld. Dit bleek tevens de ruststand.

In de rust werd door de Huizer technische staf aangegeven om meer vooruit te zitten en meer druk en intensiteit naar voren geven. Dat lukte goed en AH ’78 kwam steeds beter in hun spel te zitten en kreeg kansen, maar nog weinig geluk in de afwerking.
Na 2 wissels werd AH ’78 steeds sterker en na een goede loopactie van Jeremy Sta van Uiter kwam deze alleen voor de keeper en scoorde beheerst de 2-1.

De gasten geloofde er weer in en gingen op jacht naar de gelijkmaker.  Die viel dan ook. Na goed doorkoppen van Thomas van Middelkoop viel de bal over de keeper en plots stond het 2-2.
De stadsparkbespelers roken nu bloed en Amstelveen werd ver teruggedrongen.  Toch kwam de thuisploeg weer op voorsprong via Perels, deze wilde een voorzet geven raakte de bal totaal verkeerd maar scoorde wel de 3-2.

Er waren nog maar een paar minuten te spelen en AH ’78 moest weer in de achtervolging, deed dat zeer goed en kreeg nog enkele goede kansen. Toen het moment dat Jaimy de 3-3 scoorde, die echter geen goedkeuring vond bij de arbiter. Het speeltuig was volledig over de doellijn (zie foto) maar de scheidsrechter, die toch uitstekend zicht had liet doorspelen.
En wanneer de grensrechter van Amstelveen na afloop dan verklaart dat het een zuiver doelpunt was, maar niet mocht vlaggen dan zakt je broek daarvan af.
AH ’78 kreeg nog een goede schietkans maar wist niet meer te scoren.

Al met al een teleurstellende nederlaag matige 1e helft en een goede 2e helft. Minimaal een punt verdiend, maar dat gebeurt soms in het voetbal. Buitenspel goal tegen, een doelpunt niet goed gekeurd jammer allemaal. Volgende week thuis tegen OSM weer een nieuwe kans.

BvE

Zie hier de fotoreportage van Rene van Dijk.
Zie hier de fotoreportage van de gastheren. (Hans van Beek)